idag älskar jag vintern

När jag vaknade imorse med planer på att låtsas vara sjuk på gympan hade jag ingen aning om hur roligt det skulle bli. Jag hade förresten aldrig kunnat tro att den dagen skulle komma när jag tyckte att en skidlektion var rolig. Men idag var det faktiskt sjukt roligt! Minus nio grader när jag cyklade till skolan och strålande sol, och så plötsligt stod jag där ombytt och faktiskt ganska taggad på att åka, mest för att jag visste att vi skulle slippa det vanliga skogsspåret.

Och så galet kul det var, vi körde skidrugby och jag låg nog mest i en hög på marken hela tiden. Jag var helt vild, tacklade alla i motståndarlaget även om dom inte hade bollen. Och så skrattade vi och satt fast med skidorna under varandra. Och hela tiden sken solen, och idag älskar jag vintern. Faktiskt.

ps. jag älskar ar1a och jag gick och la mig tidigt igår (!)


min kärlek till kiwi

Jag är helt säker på att jag överkonsumerar kiwi. Kan inte få nog. Eller jo, till slut, när man typ får sår i munnen av dom. Men det är en drog, går inte att äta en utan att ta en till. Tror nog tyvärr att mitt beroende har gått för långt nu. I förrgår fick jag nämligen en speciell "kiwisked" av Elisabets kompis som jag aldrig har träffat och inte har en aning om vem det är. Det är liksom en sked med en kniv på sidan. Väldigt praktiskt.

Otippat att träffa Anki på dansen! Hon var där på något skolgrejs, orkade inte riktigt förstå. Men trevligt iallafall! När jag cyklade hem träffade jag Nina också, toppen.

IDAG LOVAR JAG ATT GÅ OCH LÄGGA MIG TIDIGT
(=sova kvart över elva)


hälsosamtal

Idag har det inte hänt något spännande alls. Jo, hade hälsosamtal med skolsköterskan men det var nog det enda som skilde sig från vilken onsdag som helst. Har läst igenom min intervju med mormor, ganska roligt faktiskt eftersom jag bara skrev vad hon sa även om det var osammanhängande och så. Ena stycket kunde alltså handla om kalla vintrar och nästa om mat.

Moa fyller år idag, grattis grattis! Blir fika hos henne på fredag, taggar. Finns just nu en hel del annat jag taggar också, har ett sjukt bra år framför mig känns det som. Fast nu sitter jag här i min varma gosiga tröja och håller på att frysa häcken av mig. Har dans om en halvtimme också, kanske borde börja röra på mig. Jag vill ha sommar nuuu

  

dikter

Sitter och försöker knåpa ihop dikterna som vi har i uppgift till imorgon. Går varken bra eller dåligt skulle jag vilja påstå. Men dikter är ju kanske inte min starka sida. Har liksom aldrig skrivit dikter.

Idag såg vi Step Up på dansen på skolan, jätteskönt! Den är ju faktiskt en av dom bästa dansfilmerna också. Go och mysig, offrade ett par minuter av min franska för att hinna se slutdansen (åh vad jag sörjer, verkligen...). Ganska sliten idag, sov dåligt inatt så det blir väl så. Men jag och Moa förstod faktiskt matten idag, känner stoltheten där!

Annars skrattade jag och Nina så mycket på lunchen idag så vi säkert hördes hela vägen till Hagaskolan. Kan tyvärr inte säga vad vi skrattade åt men det började med en grej och sen blev det ännu bättre av en sak till. Kunde bara inte sluta, skönt att få skratta av sig iallafall!

träningsvärken

Jag har ont lite överallt. Tror jag har slängt min vänsterarm på något konstigt sätt också så jag har sträckt den eller nåt. Är precis som ett blåmärke förutom att armen är i normal färg. Gör ont som fan iallafall. Ryggen gör också sjukt ont, ajajaj. Men det känns ändå skönt att ha kommit igång igen! Video och balett idag, imorgon blir det ledighet. Fast då har jag ju dans på skolan. Ingen vila alls, dåligt.

Sov sjukt dåligt och lite inatt, så ska nog gå och lägga mig snart. Idag fick vi se på teatertreornas teater istället för att ha svenska och historia, alla var sjukt duktiga. Man blev lite sugen själv. Idag har jag förresten varit jätteduktig också och intervjuat min mormor och tagit tag i att tvätta vilket jag har tänkt göra ett tag nu. Nej, nu ska jag nog gå ner och äta nånting och sen ska jag sova!


Galet sugen på fika ju.. Sugen på att shoppa också, förstår inte varför eftersom jag har köpt alldeles för mycket den här månaden (vad hände egentligen, skulle spara pengar på att inte fika men då köper jag annat istället?)

sjukt bra helg

Den här helgen har nog varit bra på alla sätt och vis faktiskt! Mycket bättre än väntat, livet leker ju! Nina och jag såg Supersugen igår, och hade allmänt trevligt. Länge sen vi bara chillade så det var härligt. Idag har jag städat mammas lägenhet och sjungit med i alla låtar på min iPod, sen har jag blivit utelåst från dansen också och efter att till slut ha lyckats ta mig in hade jag terminens första dans, jättehärligt!

Tacos till middag satt inte heller fel. Skola igen imorgon, känns inte ens så farligt. Min nacke kommer dock paja i veckan, taggar inte. Tjejmiddag på lördag ska däremot bli trevligt. Jag har ju flyyyyt nu känner jag!

shoppat loss i finvädret

Idag har hittills varit en minst lika härlig dag som igår, jag vaknade klockan tio och kände mig både pigg och utvilad av någon konstig anledning. Mötte upp Julia på Vasaplan halv tolv och tog bussen upp mot Mariedal. Har fyndat till mig nya dansskor, danströjor, en liten väska, ett halsband och en go och galet varm stickad tröja! Vi gick runt och spanade på skor och kläder och njöt av det sjukt fina vädret, solen har varit framme hela dagen och det var inte ens särskilt kallt ute. Väldigt trevligt, även om Julia halkade x antal gånger med sina platta sulor, haha.

Ikväll har jag lagat mat åt mig själv, fick nåt ryck också och ställde mig och stekte ett ägg. Jag som inte ens gillar ägg, varken kokt eller stekt. Har också provat alla nya kläder och då fick jag plötsligt ännu ett ryck och grävde fram mina gamla Kent-skivor i mitt rum som just nu bara är ett fullständigt kaos. Kent är ju fortfarande bra, vet inte riktigt varför jag har lagt ner att lyssna på dom. Måste nog ta upp det igen, ska ju faktiskt se dom i Gävle den 7 mars vilket också känns heeeelt okej!

Nu kommer Nina, blir nog bara film ikväll, myspys.

fredagsfest

Måste tacka alla som var hos Maria igår för en riktig kanonkväll! Särskilt tack till Maria för att jag fick komma också, hah. Jag gled runt och kvällen höll på att bli en mindre katastrof men så fick jag komma dit och det var galet roligt! Gemensam allsång av Mr. Brightside på väg hem till Sandbacka/Haga var inte heller fel, goa bullar! Fast det har nog aldrig tagit så lång tid att ta sig från Öst på stan till Haga tror jag. Men det var partyyyy

image110

snart ska det bort!

Oväntat bra dag idag, hade författarbesök på litteraturen och måste säga att Solja var riktigt skön och verkar grymt duktig! Ett VG på det där förbannade matteprovet kändes också galet bra, förstår dock inte hur det gick till men det satte guldkant på dagen. Franskan tillbringade jag, Malin och Hanna mest med att glida runt och gå till syon och så (vi hann bli rejält förbannade också).

Traskade sen till dansen för att anmäla mig, hängde i nån timme med ett gäng där och prutade på fika, var kanske värt det. Har lite dåligt samvete nu. Kanske har kommit över mitt fikaberoende? Dansen börjar iallafall på söndag, taggar nu! Gick sen därifrån och lämnade ÄNTLIGEN igen den där dumma Imorgon när kriget kom som jag haft alldeles för många månader. Efter det gick jag och beställde klipptid. Sköööööönt, behöver klippa upp och klippa av, mitt hår är typ en deci för långt har jag kommit på. Mina uppklippningar är definitivt en deci för långa. Cut cut cut, snart ska det bort!

image109

Taggar ju sommaaaaar igen

snöstormen (och ännu mer drygt om min beslutsångest)

Hahaha började bara tänka på imorse. Jag kämpade på i motvind och snöstorm på väg till skolan idag och tyckte att det var helt sjukt jobbigt, men så går jag förbi min kära före detta skola och ser några stackars elever med de där fantastiska, blåa & röda hockeyhjälmarna på huvudet som syns på mils avstånd. De skulle alltså just åka skridskor i det här pissvädret, och då tyckte jag plötsligt att det kändes helt okej att traska på där i nysnön och bli lite (mycket!) blöt för att sen gå och ha inomhusgympa i en varm gympasal. Helt okej.

Paketvalet blir nog journalistik i första hand. Men jag vet inte. Det känns så jobbigt bara. Och nu har jag ångest, tänk om jag inte får mina individuella val? Då går verkligen allt fel. Haha näe, jag och Elin skulle ju börja tänka positivt. Får gälla här också, klart allt kommer gå bra!

Synd att jag blivit äldre och insett att jag är smartare ju mer "värdefulla" kurser jag läser. Hade varit så mycket enklare om jag gjorde som jag var helt bombis på att jag skulle när jag för ett år sen satt och bestämde mig för att välja Arena till gymnasiet. Då var jag nämligen helt tvärsäker på att det skulle bli litteratur i ettan, dans i tvåan och foto i trean. Ja tänk vad lätt det var när man var ung och dum. Hohoho

Förlåt, nu ska jag sluta tjata om mina dumma val. Men nånstans måste jag ju få kladda ner lite gnäll.
image107

ORKAR INTE

Skönt. Skulle räkna matte men somnade i soffan istället, alltid lika härligt.

Trots ett riktigt jävla pissväder var den här dagen riktigt go! Jullebulle och jag köpte vårat fredagsfika i förskott och satt och snackade hela svenskan, slappt. Förresten blev hela mitt lunchgäng idag galet mätta, för första gången någonsin på Vildmannen kanske? Bra det iallafall.

Nu sitter jag här och har världens, världens, VÄRLDENS ångest inför valet till tvåan. Blev inget av NkB-MaC-paketet och då sprack ju hela min planering, vad ska jag göra nu? Vet inte vad jag ska välja för paket, och det blir mycket krångligare med individuella valen. Fast paketet är nog största problemet. Och det här ska jag alltså ha kommit på om ett dygn sisådär. Jahaaaa

självdisciplin

Frida sa det fantastiskt bra ordet "självdisciplin" idag på ARLen och konstaterade också att hennes inte var så bra. Efter den här senaste timmen måste jag nog få påstå att jag lider av total brist på sånt. Lyckades med fyra-fem stycken fruktansvärt patetiska grejer på en halvtimme, då har det gått för långt. Den pinsammaste saken var att jag inte ens lyckades styra mina fötter, de liksom travade på av sig själva. Och jag visste om det men gjorde inget åt det. Kunde ha slutat riktigt pinsamt men det gjorde det som tur var inte. Hade nämligen ingen nödlösning i bakhuvudet om allt skulle gå åt helvete. Hade nog pladdrat på som en idiot.

Fick skjuts hem av Anton en bit. Tror jag glömde tacka (?), förlåt isåfall. Tack Anton!
Nu fryser jag och tänker ta mig något att äta.
Alternativ 1: äta något nyttigt
Alternativ 2: äta något sjukt onyttigt
Lutar åt alternativ 2 även om jag vet att alt1 är betydligt bättre. Men jag har som sagt ingen självdisciplin och sen är jag väldans sugen på något onyttigt också. Så det blir nog det.

fyrtio minuters skola

Den här veckan har varit helt otroligt slapp. Galet skönt måste jag säga. Idag började jag 10.00, fick sen sluta tidigare från ARLen så jag slutade 10.40 för dagen. Kompade ute historian idag igen och Dannemannen är ju borta så vi hade inget paket heller. Ibland är livet underbart. Svängde ner på stan med Erika ett tag och nu har jag gått hem till pappa för att hämta lite saker jag glömde när jag flyttade.

Och dessutom skiner solen!

underbart

Måste ju erkänna att gymnasiet är en riktigt trevlig grej. I vanliga fall har jag sovmorgon till tio på tisdagar, och just idag var det tungt som fan att kliva upp så jag låg kvar i sängen lite för länge, men plötsligt får jag veta att matten är inställd så jag börjar inte förrän klockan ett. Fick alltså sova ännu längre, kändes helt sjukt bra!

Hade en råskum mardröm precis innan jag vaknade. Handlade om en nyårsafton, asläskigt. Från början var den ganska trevlig med slutade med att jag och Leon blev instängda hos ett psyko på Ålidhem som vi var tvugna att döda för att ta oss därifrån. Sen övergav jag Leon och stack därifrån också. Nej, ingen höjdare det där inte.

Nu ska jag gå och duscha och äta frukost och allt sånt där. Verkar vara ganska drygt snöoväder ute också, otrevligt.


barnprogram och disneyfilmer

Den här måndagen kändes inte så jättetung faktiskt, fick gå 50 min tidigare från samhällskunskapen som vanligt så jag satt med favvoklassen och spelade Geni Sverige i cafeterian. Blev nog rätt högljutt och våldsamt ibland (särskilt när Olivia absolut ansåg att hon hade vunnit fast hon inte hade det) men väldans roligt! Lunchen bjöd på minst lika många skratt. Satt och nostalgipratade om barnprogram och olika Disneyfilmer, jag och Erika har skrattat hela dagen åt Julias My Little Pony-imitation, guld! Fick kompledigt från historian om vi ville, och det ville vi såklart så jag och Julia gick ner på stan och köpte varsitt nagellack. Ikväll ska jag vara med Molly, blir nog trevligt, var ett tag sen sist!

image102

seg söndag

Kände ingen ork att kliva upp ur sängen idag, så jag låg kvar till två. Mamma ringde och jag kände bara att jag inte pallade flytta idag så jag tar det imorgon istället, sjukt skönt.

Tror pappa märkte att jag har varit lite allmänt nere hela helgen, han verkade också ha fått för sig att jag och Nina hade bråkat så han köpte med sig en Geisha hem till mig när han ändå var förbi en sväng på jobbet. Nu har ju jag och Nina inte bråkat det allra minsta men det är aldrig fel att få Geisha sådär. Pappa är bäst. Inte bara för att han köper Geisha till mig alltså, men ja. Äh.

i'm a fool without you

Pissig vecka med en miljon pissiga tankar som jag inte borde ha tänkt överhuvudtaget. Har slösat alldeles för många timmar på att tänka på dig och minnas en massa om hur tre veckor kunde vara en evighet, och hur det var att veta att jag ofrivilligt släppte taget.
   Den här veckan har jag också lyckats ifrågasätta det bästa jag har och det har jag dåligt samvete över. Och allt beror nog egentligen bara på att jag sovit alldeles för lite den här veckan. Jag blir så less. Skärpning på riktigt nu!

Gårdagen var iallafall ett enormt plus mitt i skiten, haha. Fikade med mina absoluta favoritkillar och det var lika trevligt som förra gången. Oskar och Viktor, ni är bäst!

Jo, jag vet att jag säkert har verkat riktigt jävla negativ hela veckan, men det är en kort övergångsperiod, jag lovar. I vanliga fall är jag ju nästan sjukligt positiv av mig, så kanske behöver jag de här veckorna när jag får vara lite sur och jävlig och less nån endaste gång. Förlåt.


hejdå carina!

Gråtkalaset blev inte så stort som väntat, men det var kört när Carina själv började gråta när vi allihopa ställde oss på bänkarna och applåderade. Vi är nog världens snällaste och finaste klass, boken var en perfekt present och det blev trots allt ett jättefint avslut. VI KOMMER ATT SAKNA DIG

Kvällen kunde dock ha varit roligare. Det här har varit de tre minst värda timmarna i mitt liv typ, gick runt och hade allmänt tråkigt större delen av tiden. Men det var det värt för tre dagars extra ledighet måste man ju säga! Erika ramlade + vinkade också snyggt när vi var påväg tillbaka från middagen, det var nog kvällens höjdpunkt.

Stora Gråtardagen

Regnet ute är verkligen helt värdelöst. Det har regnat hela dagen så all snö är borta och allt är grått och trist. Känner mig ganska grå och trist själv faktiskt.

Imorgon blir Stora Gråtardagen, Carina-lämnar-oss-dagen, Träffa-Leffe-dagen etc. Är det sjukt att hela klassen kommer att sitta och deppa över att vår svenskalärare lämnar oss för att dra till Kroatien? Leffe kommer få mycket att leva upp till, men jag och Julia har iallafall bestämt oss för att verkligen ge honom en chans och inte jämföra honom med Carina. Jag tror han kan vara ganska skön ändå, inte alla som har en hårdrockarlärare liksom.

Efter den här stora gråtningen som kommer att inträffa så ska jag och Julia springa ner och äta middag på stan, sen ska vi springa tillbaka för att ta hand om nior som kommer på Öppet Hus på skolan. Kan nog bli helt okej ändå, våran klass ska bara fika för vår linje är utstött på skolan och får inte göra coola grejer som att spela in film och liknande. Förresten får vi inte vara med i ettornas projekt i vår heller. Men jag trivs bra ändå.

image100

"jag dödar sköldpaddor"

Jättefarligt var det inte att gå till skolan tidigare imorse, men den kändes ju måste jag säga.. Sen regnade det ute också men jag och Julia fick skjuts så det var ju inga större problem. Arl (mentorskap?) var inte alls jätteroligt, mest drygt med genomgång av kursen och så vidare. På historian satt vi mest och kikade i 50- och 70-talsböcker, och vi har en plan men den kan inte avslöjas än!

Nu ska jag vara lycklig i ett år, för trots allt dumt jag sagt om Danniemannen i den här bloggen (som tur är läser han inte här vad jag vet, hehe annars skulle jag ju vara körd) gav han mig två MVGn idag för parafraserna idag. Det trodde jag faktiskt aldrig. Galet bra!

Idag SKA jag gå och lägga mig tidigt, för tro inte att jag lyckades med det igår. Men idag satte jag upp det som mål på Arl:en och dessutom somnade jag SITTANDES när vi såg film på historian och då känner jag att det är dags att styra upp nattsömnen.
(ursäkta att det här var ett allmänt drygt inlägg, hoh)


+++++

Här sitter man då helt galet less på allt möjligt och så får man det här;


Wiktor säger:

  ska vi ta en fika på fredag?

Oj vad mycket lättare allt kändes plötsligt! Jag har saknat Viktor, nu träffade jag ju honom iofs igår när jag var på Draggen men jag minns inte ens när vi senast var med varandra, slutet av november kanske? Den där gången när vi åt på News? Jag minns inte, galet. Det blir trevligt iallafall, ser verkligen fram emot helgen för den här veckan känns bara oändligt lång och jobbig (fast egentligen, hittills har jag inte haft en enda lektion den här veckan, bara ett matteprov, så jag fattar inte varför jag är så fruktansvärt less). Viktor är ju en klar favoritgrabb!


matteäckelprovet

Igår när jag faktiskt hade pluggat ett tag inför det här provet kändes det helt okej ändå. Men icket, har aldrig känt en sån här ångest efter ett matteprov. Tror aldrig ens att jag har känt att ett matteprov har gått riktigt dåligt. Men det här går bara inte. Det går inte.

Vaknade dessutom imorse med världens grövsta huvudvärk, och Alvedon hjälpte inte det minsta. Efter ett tag mådde jag däremot bättre, man skulle nog kunna säga att jag till och med mådde bra, men jag pallade inte dans och franska och att sluta fyra så jag gick och sjukanmälde mig. Fick konstigt nog ett antal kommentarer om att jag såg blek ut, vilket ju var lite skumt med tanke på att jag inte alls var sjuk. Traskade iallafall ner en sväng på stan eftersom det ändå är på hemvägen, och upptäckte att jag faktiskt var blek. Väldigt skumt. Gick hem och skrev klart min muntliga framställning till på fredag, så helt slapp var jag ju inte. Sen kom Emma förbi en sväng, vet inte riktigt vad vi gjorde (visst är det skumt när det känns så? Eller är det bara för mig det blir så?) men det var trevligt iallafall!

Ikväll ska jag gå och sova tidigt. Ingen mer 12.15-sovmorgon. Åh


sprutor

Idag var vi lediga och ibland finns det ju faktiskt inget bättre än att stå i en varm dusch i evigheter och sjunga med i de dåliga radiolåtarna. Traskade efter det till Julia och därifrån till Draggen, var där ett tag och sen gick vi vidare till Dragonens hälsocentral där jag skulle ta en spruta. Sprutor är ju faktiskt aldrig någon höjdare, men det här var den värsta någonsin. AJAJAJ säger jag bara.
"Nu spänner det lite va?"
"MMM....!!"

Annars väldigt trevlig dag. Ansåg att jag absolut förtjänade minst en Subwaykaka efter att ha varit så duktig med sprutan, så vi gick och köpte tre för 20:-. Har lyssnat på Everlasting Love hela dagen, en sån där gammal bli-glad-låt. Måste säga att mitt horoskop i dagens VK såg lovande ut också; "Det blir en njutbar tid. Livets små glädjeämnen gör sig ständigt påminda och du går som på moln." Får se hur njutbar tid jag får, kvällen ska tillbringas med min mattebok.. Prov imorgon, bara ångest. JAG KAN INTE

duktig 2

När jag tänker på saken och ändå var inne på ämnet, så har jag ju faktiskt gjort en massa duktiga saker den här veckan.

1 - inte lagt ut några pengar på fika (förutom den där chokladbollen på skolan i fredags, men det är okej)
2 - druckit mjölk på skolan varje dag hela veckan, det är första gången på fyra år som det händer. Drack vatten varje lunch hela högstadiet och hittills hela hösten har jag ju druckit äppelsaften, men den har dom ju tagit bort nu.
3 - varit och gymmat på USM
4 - promenerat överallt
5 - städat mammas lägenhet
6 - gått och lagt mig hyfsat bra i tid hela veckan
7 - gjort litteraturanalysen, i tid dessutom
8 - till slut bestämt mig för vad jag ska dansa den här terminen

Okejdå, det var kanske inte så mycket. Men den där grejen med mjölken, och bara det att jag inte har köpt nåt fika är stort för mig. Kanske ska försöka hålla mig från att fika den här veckan också, det vore ju enormt bra faktiskt.

 

duktig

Idag sov jag bort halva dagen, men det förtjänade jag för jag kom hem vid kvart över tre efter att ha varit med Nina och Chrille (jättetrevlig kväll förresten!) och efter det ställde jag mig och STÄDADE till tio över fyra. Fattar ni, jag städade mitt i natten. Diskade förresten också. Mest för att jag skulle slippa göra allt idag och det var faktiskt skönt, gick mycket fortare än vanligt, hohoho.

Ikväll skulle jag egentligen ha varit med Emma, Lova och Filippa på Sofiehem, men min cykel gick absolut inte att få upp vad jag än gjorde. Sen var det sjukt kallt ute också så jag pallade verkligen inte gå, det är ju ändå en bra bit. Så jag blev hemma. Skrev mitt referat (duktig, gjort något i tid för en gångs skull!) och har just bastat och tagit mig en dusch. Sjukt skönt. Imorgon är jag ledig, känns också jättebra förutom att jag måste plugga matte hela kvällen... Provet på tisdag kommer verkligen att gå så fruktansvärt dåligt. Ångest.

gratis fika

Idag var jag med Julia på stan och vi hade båda just tänkt konstatera lite sorgset att det här skulle bli en dag på stan utan fika, eftersom vi båda lovat att spara pengar och inte köpa så otroligt mycket fika. Då plötsligt stöter vi på en kille som delar ut gratis fika-kuponger och vi rusade genast till café Göteborg. Där fick vi varsin kaffe som åtminstone jag halft lyckades förvandla till en latte och havrekakor. Vi satt kvar i tre timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och hade det allmänt bra, efter ett tag kom han som jobbade där och tyckte att vi skulle sätta oss i fåtöljerna som var betydligt skönare och sen kom han också och gav oss ett fat med geléhallon, väldigt trevligt!

Känner mig allmänt nöjd med livet idag, hade till och med trevligt i hissen ner när jag skulle gå till stan, träffade på tre grannar som drog skämt och dessutom sken solen så jag bara gick och log. Ibland leker livet lite extra mycket!

image96

välja hit och välja dit

Jag antar att jag delvis valde Arena för att jag tyckte att det lät jättebra att få forma sin egen utbildning och allt det där, men efter att igår ha legat och försökt pussla ihop min framtid med utökade individuella poäng och val av paket, och jag fortfarande inte har en aning om vad jag vill, så skulle det inte ha suttit helt fel ifall någon hade kunnat bestämma det här åt mig. Lite åtminstone. Insåg förresten också att jag bara har två år kvar i skolan och då spelar det inte så stor roll om det blir till att plugga jävel dom här två åren, för sen är jag fri. Och då ska jag dra till London i ett år hade jag tänkt.

Nu har jag sjukt ont i huvudet och får inte tag i Julia så jag vet inte när jag måste gå upp. Så nu går jag och lägger mig.

image95
London i somras, hemma om två år förhoppningsvis

skor

Ännu en gång har jag tvingats inse att mina skor inte är vattentäta.

Jag längtar till våren. Saknar min London-jacka, när det blir sisådär 13-14 plusgrader igen kan jag börja använda den igen. Så det är bara att vänta. Bort med slasket och hit med lite sol, tack!

litteraturvetenskap och skräckutställning

Sitter här och letar fakta om en författare, för nu har Dan fått för sig att vi ska ha två muntliga presentationer nästa fredag, tagga. Vädret suger mer än nånsin idag tror jag. Fick iallafall skjuts till skolan. Började sen dagen med att gå bildtreornas skräckutställning, ganska lagom läskigt var det idag, det var tydligen värre igår. Blev inte heller något klassfika idag, trööökigt. Äntligen helg iallafall, långhelg dessutom för jag är ledig på måndag! Heeelt okej, helt okej.

skratta gymma pumpa träna aj

Idag var faktiskt en oväntat trevlig torsdag. Gympan var inte ens dryg bara för att vi kunde sitta i gymmet och inte göra ett piss, lunchen var trevlig och jag satt mest och gapskrattade åt Sannas berättelse om när hon åkte skidor, samhällskunskapen slapp vi i princip som vanligt (haha så sjukt oseriöst, tror vi har haft mindre lektionstid i det än vad vi har fått gå tidigare) och svenskan blev mest sång och dans och en diskussion med Erika om moonlight-låten i Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko, och ifall Petras kille verkligen hette Dexter.

Efter skolan glassade jag och Nina iväg till USM för en och en halv timmes kämpande i alla möjliga träningsmaskiner och nu taggar vi träningsvärken imorgon. Den kommer att döda oss. Ajaj.
(kan någon bara styra upp vädret här i Umeå? Otroligt less på att det först snöar i tre dygn, sen plötsligt blir det massa plusgrader och så börjar allt smälta, sen börjar det regna, sen kommer det säkert att frysa på inatt och så kommer vi alla att halka ihjäl oss imorgon. Tagga!)

Den här dagen bjöd jag på en massa gapskratt åt allt möjligt som var på lite olika humornivå. Kan ha berott på att jag inte alls hade någon lust att gå och lägga mig inatt, var varken trött eller taggad på att sova. Antar att jag är trött idag istället. Har till och med suttit här hemma och skrattat högt för mig själv, vet inte ens varför. Kanske dags att gå och lägga sig nudå.


sista sovmorgonen

Sådär, då har vi haft vår sista 12.15-sovmorgon. Jag vaknade av mig själv tio i tio imorse och låg kvar och halvsov till halv elva. Då kände jag mig plötsligt jätteglad så jag skuttade ur sängen och satte igång min iPod och sjöng och var allmänt glad hela morgonen. Traskade iväg till skolan för lite historia och en evighetslång litterär gestaltning. Nu ska jag köra lite hemmaspa hade jag tänkt. Imorgon ska jag och Nina träna, kommer förhoppningsvis att överleva.

Nu ser livet sjukt ljust ut! Har just nu Uppsala med Ninni att se fram emot den 3 mars, och sen är det ju nästan sommarlov (hehe?). Och dessutom är den där dumma analysen äntligen färdig.

myskväll

Ikväll såg jag och mamma På spaning med Bridget Jones, eftersom att vi såg Bridget Jones Dagbok hos min mormor i image94helgen. Det var mysigt ändå. Nu sitter jag här och väntar på att Nina ska ringa (ring då fuling!) och sen ska jag väl börja gå och lägga mig. Känns aningen deppigt med AR1As allra sista sovmorgon till 12.15 imorgon... Den behövs verkligen. Har liksom varit helt fantastisk sådär precis i mitten av veckan när man redan har hunnit bli trött och less och så får man plötsligt sova mitt i alltihopa. Vi kommer sakna dig, kära 12.15-sovmorgon!

Blev faktiskt nästan klar med analysen. Ska läsa igenom skiten och se hur många gånger jag använt ordet "skildra" och hur många gånger jag faktiskt nämner att boken handlar om personer som utsätts för ett krig, ska också kolla upp hur mycket jag kommer behöva ändra på för att ens få godkänt av våra käre lärare. Som jag för övrigt har ett ångestframkallande omdömessamtal att se framemot med imorgon, tror jag.


vräker ner snö

Stod ute i en halvtimme efter skolan och pratade med Emma och Filippa, och jag vill lova att jag är både vit, blöt och kall nu. Men trevligt var det! Förresten gjorde jag något väldigt skumt igår, jag släckte lampan klockan nio och sov nog vid halv tio. Sen vakade jag iochförsig mitt i natten och kunde inte somna om på tre timmar men det är som det är. Antar att jag har sovit rätt tillräckligt nu.

Nu sitter jag här med kladdkaka från igår och ska försöka skriva klart den här dumma litteraturanalysen som vi har hållit på med i tolv veckor nu. Det är alltså nio veckor sen jag läste ut den dumma romanen, jag har nu fyllt en och en halv A4 med mina tankar om den här boken och nu känner jag bara att det GÅR inte att klämma ur mig mer tankar och åsikter. Men jag måste fylla minst två hela sidor så jag får som Sanna sa idag verkligen ordbajsa och fylla ut hela resten av analysen. Önska mig fett med lycka till för det kommer inte att gå.


sliiiiiiten

Idag är jag mer än bara trött. Fyra timmars riktigt dålig sömn på ett nattåg och sen traska iväg till skolan efter det är inte helt okej. Mitt besök i Gävle var dock trevligt, min lilla mormor var ovanligt glad och pigg och blev väldans glad av att höra att vi snart ska hälsa på igen!

Den här dagen har trots allt glidit på rätt bra, betygssnack på svenskan och mediekunskapen (otrolig ångest inför betygssnack med Dannie måste däremot sägas) och sen fick vi tillbaka våra arbeten på historian. Så trots allt en ganska skön första dag. Trevlig lunch också, men kan inte säga att jag har saknat Vildmannens mat.

Att göra ikväll
- baka kladdkaka (sjukt sugen)
- se film
- skita i allt plugg för stunden
- sooooooova

nu drar jag

Ikväll far jag till Gävle, blir borta till måndag morgon och då är det bara att traska direkt till skolan (mer slitet kan det ju inte bli...). Idag har jag sprungit en sväng ensam på stan. Hittade världens, världens, världens finaste halsband men jag orkade verkligen inte bli mer fattig. Finns det kvar när jag kommer hem är det nog meningen att det ska bli mitt. Så jag tänker absolut inte säga vilken affär det finns på. Muhah. Egentligen var jag på stan för att köpa en julklapp till min mormor, men det blev nog mer att spana in till mig själv. Fast jag köpte ju faktiskt hennes julklapp också.

Fikat igår med tjejerna var också råmysigt! Massa skvaller och grejer blev det, men så ska det vara! For sen till Ersäng och kollade på Olivias innebandymatch också, fast måste erkänna att vi inte var helt inne i matchen hela tiden, haha

Ja, så jag blir som sagt borta resten av veckan. Tråkiiiiigt känns det måste jag säga. Känns förjävla tungt med skola på måndag också faktiskt. Danne......... Fast om jag ska tänka positivt så har jag ju bara ett halvår kvar med Dannie och ett halvår kvar med franskan. Sen är det slut. Underbart. Äntligen. Hejsvej, ni kan ju langa ett sms eller två om ni har mitt nummer!

second hand

Idag blev det en second hand-runda med trevligt sällskap. Jag är väl egentligen inget stort fan av second hand, hittar aldrig nånting och gör jag det så är det självklart i fel storlek. Dessutom är jag sån som inte tycker att det känns helt hundra att inte ha någon som helst aning om vem som har haft plagget innan, man vet ju liksom aldrig. Iallafall kom jag hem idag med ett svart midjeskärp i nåt lackliknande material och en bok av Lisa Jewell för fem spänn. Visst låter det lite moget ändå, idag köpte jag en bok. Inte varje dag man kan säga det inte.

Ikväll blir det fika med några brudz från klassen, trevligt trots att jag bara två dagar in på året sviker mitt nyårslöfte att fika mindre (går förjävla mycket pengar åt fika för mig, måste verkligen skärpa mig).

nyårsafton 2007

Gott nytt år allihopa! Igår var det dags för nyårsparty och det blev verkligen en riktig toppenkväll! Jag och Nina började med att festa på Grubbe med en massa trevliga människor, Twister och charader. Tjugo minuter i tolv cyklade vi iväg till stan, Filippa hann ringa mig tre gånger innan tolvslaget och stressade mig med att vi inte skulle hinna. Men det gjorde vi, och där stod vi klockan tolv och skrek in det nya året tillsammans med resten av Umeå. Blev många kramar och små pratstunder med precis alla man kände och halvkände, sjukt trevligt. Vid kvart över ett eller så drog vi iväg till Alexander för att bada badtunna med honom, Max och Vidar. Varvade badtunna med att rulla oss i snön och basta och duscha iskallt. Sjukt bra avslutning på kvällen, blev kvar där till fem ungefär och kom sen hem kvart över fem och då var det bara att stupa i säng. Tack till alla som gjorde kvällen så bra!

image90

RSS 2.0