Jag mår skit

Jag vaknade imorse med värsta huvudvärken och halsontet plus ett illamående och ont i nacken. Och jag vaknade klockan 06:00. Klockan 07:00 började jag jobba. Men jag har haft så JÄVLA roligt i helgen så det är värt det. Lätt. Ska skriva mer senare när jag har kameran här och kan lägga in bilder och sådär. Ikväll eller imorgon, det lovar jag!

Fick sluta en kvart tidigare från jobbet (fast det är en hemlis) och nu har jag nyss varit och spanat in Johans nya lägenhet. Det är en förbannat fin lägenhet ska jag säga, typ sådär att jag nästan börjar överväga att fråga Johan om vi ska bli sambos. Nästan. Ikväll ska vi på bio iallfall, braooo. Fyra dagar kvar på jobbet och sen är jag FRIIIIII resten av sommaren (snyggt byte av samtalsämne jag vet)

Det tär fan på en att bo i tält tre nätter i rad, partaja tre nätter i rad, sova alldeles för lite tre nätter i rad och skrika tre nätter i rad. Min haaaals

Borlänge nästa!

Ikväll är det dags. Om en sisådär åtta timmar går bussen mot Borlänge och Peace & Love 2008! Jag måste erkänna att jag inte riktigt har fattat att vi åker ikväll, no more gubbar och tanter för mig förrän på måndag! Jag känner mig sjukt stressad däremot, jag är nämligen totalt oplanerad och det är verkligen inte likt mig för jag är den där som alltid har stenkoll på precis allt inför resan och får ångest om jag inte har det. Och nu har jag verkligen inte koll. Jag kommer glömma något sjukt viktigt hemma, garanterat. Typ biljetterna. Eller min mobil. AAH jag har panik samtidigt som jag är hur taggad som helst.

Crazy stämning när jag stod i omklädningsrummet på jobbet och bytte om efter dagen och skulle gå hem. Radion var på och så hör jag bara "Well, you done done me and you bet I felt it..." och då kände jag taggen bara vråldrabba mig. Nu jävlar, FRED OCH KÄRLEK allihop, vi hörs på söndag (eller nä måndag förmodligen för på söndag kommer jag gå och lägga mig så fort jag kommer hem)

PS. verkar vara en allmän missuppfattning att jag älskar mitt jobb. Det gör jag inte kan jag avslöja, men jag har det iallafall bättre än förväntat och faktiskt bra till och med. Men det är inget att vara avundsjuk på tror jag, Emma.

PPS. JAG KOMMER SAKNA DIG JOHAN ~ I tried to be chill but you're so hot that I melted


Världens sötaste tanter

Idag var alla tanter och farbröder på så ovanligt bra humör att jag inte kunde låta bli att le halva dagen trots att allt var skit igår och imorse. Solen kikade fram lite idag till skillnad från igår då det verkligen vräkte ner hela dagen. Johan är bäst (på riktigt, du är faktiskt det) och nu har jag verkligen inte tid att sitta här längre.

Tänkte egentligen bara dela med mig av ett fint ögonblick i mitt liv idag; var ute på promenad med en tant som inte hade varit ute på två år. Hon är över hundra år gammal och det var så fint så jag vet inte vad jag ska säga. Hon sjöng för oss idag också och jag blev helt glad i magen och mina arbetskollegor fick tårar i ögonen. Fan vad det här jobbet har gett och lärt mig mycket.

Midsommarhelgen

Nu är jag back on track efter årets midsommarhelg! Midsommaraftonen spenderade jag ute i Obbola tillsammans med tolv av mina kära klasskompisar och vi lyckades till och med få ha sol hela kvällen. Vi lagade mat i tre timmar, gjorde maskroskransar, skuttade runt på ängen, lekte lekar, sjöng snapsvisor, dansade runt en midsommarstång (/en vas med blommor) och tog oss också en sväng ner till havet. Fantastiskt bra kväll med bästaste AR07A!

På midsommardagen tog Johan och jag bussen till hans stuga. Vi gick på promenad och hittade min stuga (!), fotbollade lite, myste massa och såg på film. Blev också uppäten av en hel del myggor, alltid lika fint. Åkte hem i söndags och då for jag nästan direkt iväg till Backens kyrkudde för att överraskningsfira Leons födelsedag, var också riktigt trevligt. Med andra ord en kanonbra midsommarhelg!

Trööött

Jag däckar här hemma så fort jag lägger mig ner nuförtiden. Det kan helt enkelt inte vara nyttigt att stiga upp klockan 05:45 varje dag.

Igår var en mysig dag iallafall. Segaste dagen på jobbet hittills men slutade liiite tidigare och då kom Johan till mig och vi gick ut på långpromenad med Mozz så han blev glad. Sen dumpade vi honom hemma och gick ut och köpte glass till oss. Vädret har varit kanon både igår och idag, känns så surt när jag kliver ut genom dörren klockan fem i sju varje morgon och det redan är 35 grader i solen på altanen. Nu är det helg iallafall! För mig betyder det SOVA. Och på lördag ska jag med Johan till hans stuga, mysipysi.

Nu ska jag duscha och sen springa ner på stan och hämta ut mina linser som jag borde ha gjort för tre veckor sen. Hämta linserna alltså, inte duscha ehehe (rolig..)
Spelade förresten lite brännboll med gänget i måndags, mycket trevligt trots att vi bara var sju stycken.

Sommarjobb

Ursäkta inaktiviteten på bloggen de senaste dagarna. Den beror helt enkelt på att jag igår började jobba och jag har varken hunnit eller orkat med datorn överhuvudtaget. Jag glider runt mellan 07:00 och 14:00 i mjukisbyxor, sandaler och en Umeå Kommun-tröja, och idag fick jag dessutom en likadan läcker namnskylt som de andra på jobbet har. Jag sprutar ner mina händer med desinfektionsmedel cirka 15-20 gånger per dag och har träffat på en hel del mer eller mindre gulliga gamlingar. Och nog måste jag säga att jag trivs ändå!

Aldrig trodde väl jag att jag skulle trivas på ett ålderdomshem. Men nog gör jag det alltid! Idag var jag ute på min första promenad med en tant, det var ganska trevligt men mest trevligt var hur tacksam hon var efteråt. Jag blev så otroligt glad när jag skulle gå efter att ha hjälpt henne uppe i lägenheten, och hon tackade för en jättetrevlig promenad. Det är nog det bästa med det här jobbet - att man känner att man behövs och gör något viktigt, och att de uppskattar vad man gör för dem.
Det sämsta är att jag måste gå upp 05:45 varje dag..

Jag är ensam

Förresten började jag sakna Johan ikväll. Jättemycket till och med.

Känner mig sjukt ensam, är inte alltid någon superhöjdare att bo ensam ändå.
Har lust att skriva, skriva, skriva men det kan man ju inte alltid göra på sin blogg där alla kan se vad man skriver, så nu ska jag gå och skriva av mig lite för hand. Jag gör som aldrig det längre fast det är så himla bra. Så nu ska jag ta tag i saken och bara skriva bort allt dumt i huvudet på mig och sen ska jag nog sova.
(Ps. jag kommer inte sätta mobilen på ljudlös inatt)


I en husvagn på Teg

Ikväll har jag varit på Teg med Emma, Elin, Filippa och Jessica. Vi har bakat rabarberpaj och iallafall jag har nog tryckt i mig alldeles för många rabarberbitar med socker på. Pajen var hursomhelst ruggigt god och marsansåsen till också! Vi käkade pajen i Elin och Emmas nyinköpta husvagn (eller ja, det är ju inte just dom som har köpt den men) och efter det spelade vi Rappakalja och JAG VANN! Bra där.
"Ett grundämne med beteckningen Bu i periodiska systemet", hahaha

Väldigt trevlig kväll iallafall! Imorgon är min sista lediga dag innan jag börjar jobba, och alltså min sista chans att sova ut. Kan ju i och för sig inte säga att jag har sovit ut nånting de här dagarna men. Imorgon ska jag;
1) slänga soporna
2) tömma diskmaskinen
3) flytta till pappa
4) gå på promenad och hitta huset där jag ska jobba på måndag så det inte blir panik klockan fem i sju på måndag morgon

Som en fånig figur

Jag och Nina hade en lugn och trevlig kväll igår, låg bara på min säng och pratade. Nina var helt borta, men det var ganska roligt att höra henne svamla på. Jag har förresten varit vrålduktig och diskat allt i hela köket typ, plus kört en diskmaskin. Har dock inte städat mitt rum vilket kanske behövs mest egentligen.

Idag har jag varit på stan med Elin. Vi hookade med Emma, Filippa och Jessica i SF-parken för idag var det ju sommarväder igen! Träffade en gullig gubbe i hissen och nu taggar vi Sverige-Spanien!

 

Fika med Oskar

Idag träffade jag då Oskar för en fika på Schmäck och lite allmänt ta-igen-allt-snack. Var riktigt trevligt och fikat blev billigt för jag hade någon kupong också, billigt är bra!

Annars har jag inte gjort så mycket idag, lagat middag åt mig själv och snart kommer Nini hit som det ser ut, känner verkligen ingen ork att göra något så något partajande blir det nog inte. Nu ska jag diska, livet är så spännande! Har fortfarande inte riktigt fattat att det är sommarlov. På måndag börjar jag jobba. Klockan sju på morgonen. Ojojoj säger jag bara.

Första sommarlovsdagen

Gårkvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Indisk mat på Taj Mahal med fina klasskompisar var iallafall mycket trevligt, fika på Station också. Annars var kvällen ganska hängig faktiskt, även om jag hade riktigt trevligt sällskap! Men det var kallt och svinigt bara så. Kvällen slutade iallafall med att Johan kom och sov hos mig, ljusade upp kvällen en hel del, tack. Idag har jag sovit bort hela min första sommarlovsdag, Johan for härifrån vid tre-tiden för han hade träning och jag la mig i soffan och somnade till Lars Winnerbäck och sov till klockan sex. Sådärja!

Ikväll har jag iallafall träffat Johan igen, imorgon bitti åker han till Stockholm vilket suger litegrann. Men jag hoppas du får roligt på WTAI iallafall. Puss! Själv ska jag fika med Oskar imorgon, blir kung gissar jag för vi har verkligen inte träffats på hur länge som helst så vi har en hel del snack att ta igen.

Bjuder på en goding som Hannes drog igår; "Men är inte norr ALLTID rakt fram?". Bra där!

Äntligen sommarlov!

Idag fick vi gymnasieelever uppe i Umeå äntligen vårt efterlängtade sommarlov! Och solen kikade fram trots att det inte är speciellt varmt och jag är så glad för studenternas skull, inget regn iallafall. Efter lite uppvisningar i Valhalla fikade vi med klassen, Jimmy hade med sig Ellie och GUD SÅ SÖT UNGE. Efter det tog jag och Julia och trampade till Draggen för att kolla deras utspring, sen for vi tillbaka till Midgård och kollade på våra studenter. Midgårds utspring var faktiskt mycket mysigare. Nu längtar jag, två år kvar tills det är våran tur.

Sen har jag och Julia varit på stan, fast vi kollade bara på studentvagnar och tog oss varsin burgare. Efter det gick vi hem och om 45 minuter ska jag äta middag på restaurang med några i klassen, så nu ska jag börja byta om och sen cykla till Julia. Vi får se vart kvällen bär, ingen har någon aning verkar det som. Men nu är det faktiskt SOMMARLOV = tio veckors frihet (även om jag fortfarande inte fattar det)

Spöregn

Idag har det regnat hela dagen och nu är vi less! Jag tycker också synd om alla nior som går ut idag, när vi gick ut förra året var det superfint väder, satt ute i bara klänning och hade picknick med tårtkalas och allt. Tycker nog däremot ännu mer synd om studenterna imorgon om vädret inte ger sig.

Men nu är jag nog inte en sån som pratar om vädret (fast jo, det är jag kanske). Jag kom hem iallafall efter en mycket trevlig stund på Café Station med några vänner och kröp upp i soffan med mjukisar, en tidning och lite godsaker att käka på. Imorgon får vi sommarlov, jag fattar det inte och jag känner mig inte ens sådär töntigt glad som man ska känna sig. Ikväll blir det nog fotbollen ändå (VAD HAR HÄNT MED MIG?!?!)

HEEEEJA SVERIGE

Avslutningen förra året. Jag grät och grät.

Shoppingdag

Idag steg jag upp klockan tio för att hinna med en sväng förbi H&M på Obs innan vi började skolan. Mycket lyckat besök! Dåligt av mig att jag aldrig tagit en shoppingtur innan skolan, var någon lite speciell känsla med det! For iallafall sen till skolan och fikade, och sen var det dags för min och Ninas shoppingtur på stan. Fick båda med oss underkläder hem, och nog är vi nöjda med dagen trots att vädret är kallt och jävligt och det har smygregnat lite. Ikväll ska vi köpa biljetterna till Borlänge (verkligen på tiden!) och mamma & jag ska käka kinamat till middag, gött!

... fan, nu spöregnar det ute och jag ska cykla hem till mamma.
(SOMMARLOV I ÖVERMORGON)

Bio, mys och fika

Bion igår var absolut inte dålig, skitsnack från alla som sa det. Visst, lite töntiga monster och lite dåligt att man fick veta på en gång att det var mystiska datagjorda monster ute i dimman men annars var det verkligen inget fel på den. Efter bion for jag iallafall vidare till Teg där jag överlägset spöade grabbarna i bowling på Nintendo Wii och sen for jag och Johan hem till honom och sov.

Idag har vi legat ute i solen och stekt. Har också dansat lite vals (han var inte så taggad) och haft träningsläger för mig (då var han däremot jättetaggad.. mördade mig typ). Ikväll har jag vart med godingarna i klassen och fikat på Starz, riktigt trevligt precis som väntat! Imorgon är det sovmorgon till 12.30, nu är det ju i princip sommarlov.


Kreativitet

Idag började dagen fint; Subway med Johan och jag måste tacka hans mamma sen som har fixat allt till våran Stockholmsresa! Gulligull. Jag L-Ä-N-G-T-A-R! Efter Subway kom Julia och vi tog en sväng på stan. Länge sen jag var med Julia, vi måste skärpa oss lite. Mojje (ni vet, han i Nicke & Mojje) var på stan idag och sjöng, jag och Julia sjöng glada i hågen med i Tjabba Tjena Hallå och funderade på om inte dagens barn var för små för att ens veta vem grabben är? Det är ju ändå vi i våran ålder som har växt upp med dem. Men med tanke på den långa ringlande kön som ledde fram till bordet där Mojje sen satt och skrev autografer så kanske han är rätt poppis ändå, vad vet jag.

Nu sist har jag varit sjukt kreativ och fixat och trixat i photoshop. Ikväll ska vi nämligen fira Ninas födelsedag och lite min, vi ska på bio och se The Mist. Blir nog askalas!


Varmaste dagen i Umeå och sommarbröllop

Igår var det verkligen så varmt som det var sagt att det skulle bli. Hörde ryktas om varmaste junidagen någonsin i Umeå? Iallafall spelade vi brännboll på skolan och stekte, efter skolan for jag och Johan hem till honom och stekte ännu mer och jag har faktiskt blivit en brownie! Lite iallafall. Sen var det grillmiddag här hemma med hela tjocka släkten nästan, trevligt och mättande får man väl säga.

Idag har jag varit på bröllop! Väldigt trevligt, kände inte en endaste människa där men det är någonting med bröllop som gör att man trivs så bra ändå. Och så står man där under ceremonin och känner tårarna stiga i ögonen för att det är så fint, och jag säger då det - jag ska absolut gifta mig någon gång i mitt liv! Åh vad det är fint när brudparet står där och bara är så kära att man önskar dem all lycka i världen och så plötsligt drabbas man av den där tron på evig kärlek iallafall. Lycka till nu Lena och Tomas!

Idag har jag tänkt

Jag har tänkt på en massa idag, alldeles för mycket egentligen. Jag har kommit fram till följande:

1. Jag ska vara jätteglad för att mitt liv är som det är
2. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig på bröllopet på fredag
3. Mitt hår är hemskt, måste boka klipptid imorgon
4. Jag saknar min gamla musiksmak, måste styra upp och gå tillbaka till lite gamla godingar

och sist men inte minst (den här är djup)
5. Jag är uppe igen, jag är på toppen och jag saknar dig inte längre.
Men jag säger som Alf; men även fast det gått en massa år, kan jag undra ibland hur du mår. Ibland bara.

Lika varmt i Umeå som på Kreta

Idag var ännu en slapp dag, tog sovmorgon från ARLen med Johan och drog sen till historian för de sista redovisningarna. Idag var också sista paketlektionen, har kommit på att det känns ju råkonstigt att jag aldrig mer ska ha litterär gestaltning och alla de där. Fast mest konstigt är det nog att vi inte är litteraturpaketet längre - vi kommer aldrig mer ha lektioner tillsammans och några andra kommer vara litteraturpaketet. Vad skumt, det är ju vi som är litteraturen. Men jag klagar ändå inte, nu är det över!

Ikväll har jag lagat middag åt hela familjen lite spontant sådär. Kycklingwoken, Linnéa special kan man väl säga. Gott blev det och det gör inget att Mozart hatar mig idag (?). Förövrigt ska det bli 28 grader i Umeå imorgon, det är lika varmt som på Kreta, en grad varmare än på Rhodos och bara två grader kallare än i Phuket. Jag gillare!

PS. idag är det exakt ett år sen våran bal på Rex



Är du kär ikväll?

Här sitter jag och mår bra, solen lyser in genom mitt fönster och jag lyssnar på Alf och tänker tillbaka på förra sommaren. Jämfört med igår var idag en riktig kanondag. Vi fick våra betyg och fika på matten och sen fick vi gå, satt ute i solen och hade trevligt. Hade sen dansprov, orkar inte riktigt bry mig om resultatet på det. Och så hade vi franska, sista lektionen för terminen och ändå var den hur seriös som helst med en miljon övningar att göra. Fick iallafall tillbaka nationella och jag måste säga att jag är hur nöjd som helst nu, nu kan jag verkligen koppla av med allt känner jag, skolan är snart slut och vädret är underbart!

Att göra innan klockan 21:00 ikväll:
1. brevet till litteraturvetenskapen (sista plugget för året!)
2. städa upp lite på mitt rum + bädda sängen
3. duscha
JÄRÅ det är bara att sätta igång. Puss vänner, livet är underbart

Glad, gladare, gladast!

Igår fick jag av någon anledning för mig att idag skulle vara asbra. Med facit i hand kan jag ju säga att det stämde inte alls, men nu ikväll vände min nedåtlutande kurva straight uppåt när jag fick sms av Ulrica och KACHING jag har MVG i Matte B! Nu är jag så stolt över mig själv att jag nästan spricker och har egentligen lust att gå och belöna mig själv med någonting fint (dvs kladdkaka eller chokladbollar) men jag har varken tid eller ork. För jag har inte ens börjat kika på frågorna till dansprovet imorgon, borde nog sätta igång med det nu! Lalalala gladis-linniz

PS. ni som har ögonen på skaft borde märka att jag har bytt design, var fan så less på den gamla och nu blev det lite mer sommarfresh här

Slappardag

Idag var det ganska meningslöst att gå till skolan, men av någon anledning var jag lite gladare än vanligt att se mina klasskompisar och alla var så mysiga idag så att det på något sätt kändes värt ändå! Kom till mediekunskapen där jag fick ljuga lite om min medieanalys (NU har jag faktiskt gjort den ikväll) och sen fick vi göra en utvärdering och sluta, sisådär en timme och tjugo minuter tidigare än vanligt. Aldrig mera mediekunskap, vi har ingen lektion på torsdag eller måndag. Vad skumt det känns! På svenskan kan man nog också säga att vi inte gjorde någonting, och på historian fick vi göra en enkät och sen gå. Helt ovärt att gå till skolan som sagt men ändå.

Idag har jag lämnat tillbaka alla mina skolsaker till biblioteket förutom matteboken, och elev-cdn i franska. Slängde också mer än 90 papper och nu börjar sommarlovet smyga sig på! Imorgon har jag min sista matte, min sista dans och min sista franska för året. Fattar ni - NO MORE DANS PÅ SKOLAN!!!! Yes säger jag bara. Tacka vet jag mina vanliga danslektioner på kvällarna, det är iallafall roligt. Blä.


Veckan som kommer

Nu har jag skrivit klart hemprovet i samhällskunskap. Tog ASlång tid skulle jag vilja säga, med några inslag av TopShop-kollning, bloggläsning och telefonsamtal, men nu är det klart! Orkar absolut inte sätta igång med medieanalysen nu, får snacka med Terje imorgon och skjuta upp den ännu mer. Snart är det slut, sommaaaar!

I veckan
- boka biljetter till Stockholm
- boka biljetter till Borlänge (!!!! viktigt)
- gå på stan
- städa mammas lägenhet
- bröllop på fredag
- eventuellt köpa den där skitsnygga kjolen på Indiska (borde dock spara penninga...)
- vara med Emma om jag får bestämma?
- boka klipptid
- boka tid för sista sprutan
- boka tid eller åtminstone prata snabbt med syon
- lämna tillbaka skolböcker (sommartecken!)
- medieanalysen
- dansprov
- inlämning littaturvetenskap (SISTA PAKETINLÄMNINGEN!!! ih)

Brännbollsyran

I helgen har Umeås kanske största årliga händelse ägt rum, Brännbollsyran, och jag har knappt varit där. I fredags var jag där någon timme innan jag och Nina for hem till henne och bakade tårta och åt middag och sen var det fest hos henne. Det var trevligt, härligt folk och så, och efter det for jag till Teg och mötte upp Johan och hans vänner.

Igår var en trevlig och ganska händelserik dag. Orkar och tänker inte berätta, men jag och Johan satt iallafall i solen och stekte järnet med varsin glass, och på kvällen blev det film, 1408. Idag har vi inte hunnit göra så mycket, vi har vaknat och ätit och sen åkte jag väl hem. Idag har det varit 26 grader i skuggan, det är helt sjukt tryckande varmt men jag tänker inte klaga.

Jag har alltså inte varit hemma någonting sen i fredags eftermiddag så ni får ursäkta dålig uppdatering. Fast det har ju på något sätt blivit lite av en vana här nu måste jag ju erkänna. Nu undrar jag lite vart pappa och Elisabet håller hus, börjar bli hungrig så får nog styra upp käk själv om ingen kommer hem. Ikväll ska jag vara skitduktig och skriva en medieanalys på två A4 och göra ett hemprov i samhällskunskap där jag inte fattar en enda fråga. Wehey!

Den här bilden togs för exakt ett år sen, EMMA JAG SAKNAR DIG, kan vi ses i veckan?

RSS 2.0