Min sommar ser lovande ut

Förövrigt ville jag nu bara få peta in ett inlägg om hur min sommar kommer se ut, för jag blev så oerhört taggad på allt nu helt plötsligt (övervann min rädsla och ställde mig och diskade, trots att äckliga djuret säkert krälade runt i papperskorgen under diskhon...)

11 juni - skolavslutning
16 juni-4 juli - sommarjobb
26-28 juni - Peace & Love
~ 17-20 juli - London
~ 21/22/23 juli - farmor, Karen & Adrienne
27 juli - lön för jobbet = pengar = SHOPPA JÄRNET
~ v.31 - Stockholm (hoppas jag)
8-18 augusti - Spanien med Nina!

Sommaren känns ju ändå rätt perfekt nu om jag får säga det själv! Dessutom blir jag lika glad varje gång jag råkar bli påmind om att jag faktiskt ska till Thailand i slutet på februari nästa år, värsta smilet bara breder ut sig över hela mitt ansikte. Och nu kände jag världens sug att städa (jag vet, jag är störd) men det får bli en annan gång för nu kommer Johan och vi ska käka chokladbollar, hejs! PS. yran i helgen ju + Ninas födelsedag imorgon, wey

Kackerlackor och strålande sol

Idag har det varit hur varmt som helst och jag har varit ledig (förutom ett extra matteprov) så jag har tillbringat dagen på balkongen och jag har STEKT. Brännan smyger sig på, solen tar så mycket mer än man tror och jag är då inte den som klagar på vädret! Matteprovet gick kanske bra, kanske dåligt. Vi får se helt enkelt. Jag har inte pluggat idag som jag skulle, har fortfarande inte skrivit ett ord på min medieanalys. Orkar inte heller. Jag har blivit en slappis. Har inte tränat på två veckor heller så jag har blivit en fettis också, i love it.

Jag är lite uppskakad så ska inte skriva så mycket mer. Nyss var det ett GIGANTISKT äckligt djur-äckel på min rygg, något kackerlacksliknande. Säger bara att det var tur att mamma var hemma, hade jag sett den själv hade jag avlidit genast. Iallafall så lyckades jag se den i spegeln och jag gallskrek och började nästan gråta. Nu känns det som att det kryper överallt på mig. Mamma påstår att den är död men hon är osäker och jag vet att den lilla jäveln ligger och lurar på mig någonstans. Är det patetiskt att jag är livrädd för nånting som är cirka fyra centimeter långt?

Upp och ner, ner och upp

Igår fick jag en salva mot mitt inflammerade öga, funkade mycket bra vill jag påstå. Vaknade imorse och hade inte det minsta ont. Måste dock få bort den jäkla vageln nån gång, den är röd och kliar och det är bara allmänt obehagligt.

Kikade också på filmer på mig från 1991-92 igår, då var jag verkligen miiniiliiten. Myspys! Idag har dagen gått från toppen till botten till bra igen, var helt fruktansvärt less idag på dansen och kände ett tag att jag hatade skolan lite bara för Nonedet, men sen for jag till Johan och käkade glass och då kändes det ganska bra igen. Jag har efter bara ett par timmar spräckt mitt pluggschema för veckan som jag improviserade fram idag, vet inte hur det här ska gå. Medieanalysen ska in innan torsdag, har jag börjat? Nää. Har VG/MVG-matteprov på torsdag, har jag pluggat? Nää. Ska ha skrivit ett brev och redovisa deckaren på fredag, har jag ens läst ut boken? Nää! Hemprov i samhällskunskap till på måndag, förstår jag en enda fråga? Nää! Kursprov i franska på fredag, och haaaar jag pluggat? FAKTISKT! Ägd.

(Nu är jag lite för trött märker jag, så godnatt. Imorgon ska jag på litterär picknick och jag har också utvecklingssamtal. Imorgon är det förövrigt två veckor till sommarlovet precis, och ikväll har årets studenter varit på bal)

Kulturnatta

Helgen blev faktiskt trevligare än jag hade förväntat mig. Igår var det strålande sol och hur varmt som helst så jag och Johan köpte pannkakor och käkade med grädde, sylt och socker ute i solen. Steeek. På kvällen var det Kulturnatta, som ju alltid är lite misslyckat men i år hade jag faktiskt trevligare än vad jag har haft tidigare år. Afasi & Filthy var tyvärr inte lika bra som på Umeå Open, kan bero på att jag inte var full och glad och att det inte var packat med folk men det dög iallafall! Helt klart.

Idag har jag och Hanna haft vår andra franskadag. Vet inte om man kan säga att vi pluggade så jättemycket, var nog mer fika som gällde. Jordgubbarna på chokladtårtorna var nästan godare än chokladtårtorna själva och nu vill jag verkligen ha sommar! Idag är det ju som alla förhoppningsvis vet mors dag så jag och mamma ska äta gomiddag ikväll. Imorgon har jag sovmorgon till halv ett och det känns helt underbart.

Förresten har jag fått en vagel i ögat och det gör så ont! Ajajaj. Uhuh.

Emma hatar mig alltid när jag lägger upp bilder på mat/fika/godsaker så den där var speciellt för dig Emma!

Peace & Love (och utvärdering av den onödiga prylen!)

Nu har jag flyttat bloggen, gick inte att skriva på några timmar vilket var lite störande eftersom jag var på strålande humör och ville skriva allt. Nu vill jag inte det längre tyvärr så det här blir något skumt dravel och skitsnack om nånting (jag är oklar nu, jag vet).

Vi har iallafall bokat Peace & Love nu, klappat och klart med camping och allt! Wehey lite drygt en månad kvar bara. Tyvärr tärde detta på min plånbok så jag är ganska fattig nu, fick dock en trevlig överraskning när jag var på stan och kollade hur mycket jag hade - det var trots allt mer än jag trodde. Idag har jag också lärt mig att tårar verkligen KAN spruta ut. Det var inte jag som grät men det var intressant att se. En aning ångestframkallande också. Jag hatar när folk gråter.

Den onödiga prylen i förra inlägget visade sig funka över förväntan. Man känner knappt att den blåser och den låter nåt sjuuuukt, så jag hade inga förväntningar alls. Men visst var mina naglar torkade och fina när jag tog bort dem från prylen! Fantastiskt. Nu ska jag cykla/promenera till Böleäng. Dit är det en halvmil. Adjöken adjö
JAG VILL BORT NU. Thai hade suttit helrätt. Arguineguin hade dugit det med. 77 dagar till Spanien med Nina, jag l-ä-n-g-t-a-r

Världens mest onödiga pryl

Japp japp, provet gick väl bra trots att jag knappt hade pluggat någonting alls. Idag är det precis tre veckor kvar till sommarlovet och det känns så braaaa.

Idag har jag och Julia skrattat oss sönder och samman åt "jag kan ibland fortfarande känna dina mjuka läppar mot min pappa" och kokkärl/kastrull. På litterära såg vi bara på film och ikväll har jag varit en sväng till stugan med pappa. Vi har en ny altan där (alltid så roligt att jag får veta saker...) och den kan nog bli helt okej när den väl blir i samma färg som resten av huset, för tillfället ser det ganska obra ut rent ut sagt.

Igår fick jag världens kanske läckraste, mest onödiga pryl av min kära styvsyster Anna. Gissa vad det är? (första bilden)
  
JAAAA ni gissade rätt om ni gissade på en nagellackstorkare. Tänkte testa den ikväll, återkommer med resultatet

Vad är en jak?

Idag kändes livet mycket, mycket bättre än igår! På matten fick vi tillbaka nationella, sen var det lunch där det blev bråk mellan Olivia och Hannes (som vanligt) om vad en jak var. Snart var alla vid bordet engagerade så vi traskade till en dator och googlade fram en bild på en. Hannes vann.

Sen ringde mamma och hade löst allt med Peace & Love så idag känns allt så mycket bättre än vad det gjorde igår. Nu blir det troligast Peace med Julia, Moa, Hänz och två av hans kompisar och det känns helt kanon! Lämnade äntligen in franskan (fyra veckor sent, YEY) och nu ikväll har jag käkat pizza med pappa och sen bara tagit det lugnt. Sitter och förtränger att vi har ARL-prov imorgon, tänker kanske plugga lite innan jag somnar men nu är det Desperate om tio minuter, jag kör på världsbäst prioritering verkligen.
image199
Det här är en jak. Hannes sa att det var en stor oxe. Olivia sa att det var en fågel. Hannes vann.

Dansföreställningar

Har varit kass uppdatering här eftersom jag har dansat precis hela helgen, har inte sovit nånting alls känns det som men jag har haft grymt kul som vanligt! Trollkarlen från Oz var temat i år och det har faktiskt gått över förväntan med tanke på att jag för sisådär en vecka sen kände att jag inte kunde en enda dans. Efter sista föreställningen igår blev det gråtkalas för att flera av våra vänner på dansskolan slutar till hösten för att söka vidare, men sen traskade vi iväg till Donken och käkade middag, tack allihopa för en supertrevlig helg, med sådär lagom mycket stress som det ska vara!

Idag har jag kommit till en ny boss på Rainbow Islands och har haft roligt med Julia när vi försökte skriva vårt brev till Brynhild. Vi var tyvärr ganska upprörda idag så det gick inte speciellt bra men vafan, man kan inte alltid vara bra. Efter skolan blev det en fika på dansskolan och sen träffade jag Johan tvärt. När jag kom hem åt jag middag och sen sov jag i två timmar, sen grät jag i en halvtimme, sen lugnade jag ner mig och nu sitter jag här och ska skriva det där jävla franskaarbetet som skulle in för flera veckor sen. Jag bryter ihop. Sommarlov. NU. Har iallafall fått sommarjobb förresten, så har åtminstone en sak mindre att oroa mig för.

Jag går ju sönder

Nu håller jag på att knäckas totalt av alla inlämningar, prov, måste-ha-mvg-för-att-få-mvg-prestationer, tankar, sommarjobbsångest och jag vet inte vaaaaad. Snart är reportaget om Umeå Dansskola förhoppningsvis färdigt iallafall, och då måste jag verkligen ta tag i Ma journée normale som jag har skjutit upp i tre veckor nu. Så ni får förlåta mig för den här otroligt dåliga uppdateringen som jag håller på med här. Dessutom är det dansföreställningar i helgen, taggar faktiskt jävel trots all stress som det innebär i skolan. Kan inte torsdagsdanserna heller, heeeeeee lycka till Linnéta.

Men snart, SNART är det sommarlov. Prick fyra veckor kvar idag (IH JAG FATTAR INTE, fyra veckor till friheten!!!!)

Imorgon har vi bad på gympan. Hm.
image198
Haha en dansföreställning för två, tre år sen kanske, woho

Sommarfest och franskaplugg

Igår spenderades kvällen hemma hos Jonas och allvarligt talat finns det inget som ger en sån sommarstämning som det! En öl på altanen i solnedgången med härligt sällskap och allsång till Bed of Roses, det går inte att slå. Blir många såna kvällar i sommar hoppas jag!

Jag och Nina for dock ganska tidigt och jag träffade Johan och hans vänner vid Margots tuttar. Det var kallt som fan ute och så mycket som jag frös när vi kom hem har jag inte frusit på länge men det var en väldans trevlig kväll iallafall. Idag styrde jag och Hanna upp en franskadag, vi träffades halv två och gick till Barista för att plugga. Med gott fika och trevligt sällskap kan det inte bli fel, och när Barista stängde klockan fyra gick vi vidare till Starz där vi blev kvar till halv sju. Vi pluggade alltså franska i fem timmar, det är helt sinnessjukt vad vi är duktiga.

Ibland älskar jag bara att vara jag.
JAG ÄR JÄVLIGT NÖJD MED MIN SITUATION JAPP JAPP
(ps. ja jag vet att jag ser ut som en knarkare på sista bilden men jag är obrydd)

Förintelsenföreläsning, nationella prov och sommarväder

Igår var en ganska jobbig dag måste jag säga. Halv nio var jag i skolan för att se Mietek Grochers föreläsning om sina upplevelser i andra världskriget, då han satt som fånge i flera olika koncentrationsläger. En otroligt intressant och framförallt gripande föreläsning, hälften av alla elever satt och snyftade till då och då, jag var inget undantag. Mamma köpte hans bok i onsdags, ska absolut sätta igång och läsa den när jag har tid över. Är så himla mycket annat nu så jag har nästan inte tid att göra någonting känns det som.

Efter föreläsningen var det iallafall nationella provet i MaB. Sista uppgiften körde jag  helt på och imorse fick jag sms från Ulrica som sa att jag hade fått VG. Jappjapp, där svävade det MVGt iväg.. Iallafall så var det väldans roligt på dansen igår, även om det var jobbigt som satan. Hade dessutom missat förra veckan så jag var ganska vilse men det löser sig nog. Föreställningar om en vecka, herregud vad tiden har gått snabbt.

Idag var det hur många grader ute som helst, björkarna har förresten slagit ut också och nu känns det faktiskt lite som sommar. Och nu är det äntligen helg.
Ikväll blir det fika!

Less, less, LESS

Är så farligt nära det där breakdownet jag snackade om i förra inlägget. Har nu suttit med min mattebok i två timmar och insett att jag har glömt ALLT om andragradsfunktioner. Ska strunta i det för stunden och sätta igång med sista kapitlet nu, geometri och koordinatgeometri och hela faderutten som jag inte kan nånting om! Woho party. Dessutom står Mozart här nedanför min stol och gnäller. Ååååh jag bryter ihop på riktigt.

Om en timme är det dans som jag måste gå på. Vill egentligen bara gå och lägga mig nu. Imorgon ska jag vara i skolan från halv nio till halv fem, sen stressa till dansskolan och förhoppningsvis hinna ställa några frågor till mitt reportage och sen kvart över fem börjar dansen, och sen ska jag vara kvar där till halv elva. Dansa dansa dansa.

Ibland undrar jag hur jag hinner med mitt liv.

Jag dränks i plugg

Jag är verkligen helt dränkt i inlämningar, nationella prov och uppgifter just nu. Tveksamt om det blir något inlägg ikväll för så fort jag kommer hem måste jag sätta mig med matteboken igen, måste seriöst plugga hela natten och jag har insett att MVGt svävar långt, långt borta. Jag tror jag är nära ett breakdown. Dessutom väckte Mozze mig imorse klockan åtta, han satt och ylade i tjugo minuter. Sen mötte jag dessutom mina klasskompisar på vägen och fick veta att vi inte hade någon lektion. Då blir man som lite arg. Adjöken, önska mig lycka till på provet imorgon, det behövs.

Pluggprioritering
1. Plugga till nationella provet i MaB imorgon
2. Mediekunskap, mediefasta-inlämning -måndag
3. Franska, kommentar på filmen Être et avoir -tisdag
4. Franska, ma journée normale (styra upp Linnéa, tre veckor försenad!)
5. Litterär gestaltning, reportage om Umeå Dansskola -nästa fredag
6. Litteraturvetenskap, läsa ut en deckare -nästa fredag
7. Franska, kursprov -23/5 & 30/5
8. SvHi-samarbetet

Må tusen myror hemsöka ditt könsorgan

Nu var det verkligen inte igår jag uppdaterade. Jag har blivit ganska dålig på det här med att uppdatera. Får skärpa mig. Eller helt enkelt tvinga er att acceptera att jag har skaffat mig vettigare saker att göra kanske? Fast nää ändå inte.

Dålig uppdatering beror iallafall på att jag for till Gävle den 1 maj och har varit där hela helgen och firat mormor min som har fyllt 80 år! Gammtanten. Hon höll på och ojade sig hela helgen och sa i lördags att om hon skulle dö innan tolvslaget så skulle vi gömma undan henne tills klockan hade slagit tolv för "ingen ska få säga att 'hon blev 79'". Hon blev 80 utan problem iallafall och det var trots allt ganska trevligt i helgen. Har shoppat och haft mig också för en gångs skull i Gävle, så jag är nöjd!

Valborg var kanontrevligt, får skriva ett inlägg om det lite senare för nu MÅSTE jag verkligen styra upp och plugga matte. Är lite besviken på mig själv att jag inte har satt igång än, nationella på torsdag och nu gäller det. MVG here I come, måste satsa järnet för att fixa det känner jag. Yes, Desperate om en timme. Matte B tills dess då! Adios så länge


RSS 2.0