Födelsedagsfikande

Dagen började tidigt för mig, väckning redan kvart över åtta (döden när man har lov egentligen). Fick lov att skicka iväg massa sms med påminnelse om fikat klockan ett, sen gjorde jag några av mina ärenden från igår och så for jag hem och bakade chokladbollar. Sen var klockan redan halv ett och det var bara att hoppa upp på cykeln och cykla till Röbäck. Herrejävlars vad varmt det var, och långt! Tog mig dit iallafall och det blev ett väldigt trevligt fika för mig & Erika, fick varsitt set med undekläder också, tusen tack tjejoooor!

Sen har jag varit hos Johan och käkat glass och nu senast sett förra veckans Desperate med mamma, taggar ikväll när jag äntligen får se det på riktiga tiden! Imorgon är det alltså Valborg, blir nog trevligt med middag hos Viktor även om jag har liiiite, lite panik med allt.
image191
(www.rockfoto.nu)
Lägger helt utan särskild anledning in den här bilden från Umeå Open bara för att det har blivit så jävulskt lite bilder här i bloggen nu i veckan. Är bara för att jag inte kan lägga in bilder från kameran här hos mamma, bjuder på massa bilder nästa vecka!

Veckan utan medier

Borde kanske skriva lite om veckan som jag varit utan medier? I tisdags var jag snäll och lagade middag åt mamma och mig, grymt gott - jag kan när jag vill! Annars har jag läst väldigt mycket och varit på promenader och så, träffat kompisar och helt enkelt fyllt ut tiden med annat som egentligen är så mycket mer värt än att sitta vid datorn och så, känner att jag kanske är påväg mot ett nytt liv!

I fredags var jag iallafall med Johan, städade förövrigt mitt rum helt sjukt noga också, duktigt av mig! I lördags var jag och grillade med gänget och småfirade mig litegrann, tusen tack! Igår for jag hem till Nina och blev firad där, det var verkligen jättemysigt! Nina hade bakat en tårta ("Grattis Linnéta") och så fick jag ett jättefint silverarmband. Hittade dessutom mina lila strumpbyxor igår kväll, det var faktiskt en ganska stor bonus på dagen, må jag säg!

Idag har jag tyvärr inte hunnit med något av mina hundra ärenden.. Är iallafall klar med en tredjedel av svenskan, så får ta alla andra grejer imorgon istället! Nu ska jag gå och laga middag och sen är det dans, känns alltid så konstigt att gå och dansa som vanligt när man har varit ledig.

Äntligen!

Nu är jag äntligen tillbaka efter en veckas uppehåll från dator, teve, radio, tidningar och så vidare. Har inte saknat något ett dugg måste jag erkänna, det här var faktiskt riktigt intressant ändå. I fredags klockan sex fick jag egentligen börja använda alla medier igen men jag har hållit mig borta hela helgen, rätt starkt jobbat av mig ändå!

Men som sagt, nu är jag tillbaka så i veckan borde det nog bli uppdatering som vanligt. Jag är ledig hela den här veckan men har ett berg av läxor som väntar på mig och hundra andra saker att göra så jag känner mig inte så jätteledig faktiskt. Ska sätta igång med svenskan nu och få det gjort litegrann iallafall. På onsdag är det valborg, jag är taggad! Blir middag hos Viktor först, trevligt trevligt! Sen får vi se vart det bär av. På torsdag far jag till Gävle och firar gamm-mormor som fyller år. Men först - tusen saker att göra och jag ska sätta igång NU så vi hörs senare, hejs!

17 år!

Dagen började med presenter och sen en sjuk stress till skolan. Idag fyller alltså både jag & Erika 17 år, grattis på oss! Ett år kvar till arton, haha.

Har absolut inte tid att skriva så mycket nu, måste njuta av mina sista minuter vid datorn den här veckan, får inte röra dator, teve, radio osv fram till fredag klockan 18.00! Ska dock försöka blogga snabbt på onsdag kanske, vi får se hur veckan blir utan alla medier, ska bli rätt intressant ändå.

Nu ska jag göra middag och dra iväg till dansen, senare ikväll kommer Johan förbi. Yezzzz dagen har varit bra! Dock är det inte lika roligt att fylla år längre sen man blev typ 12 eller så, det har liksom förlorat charmen. Men pusshej nu, vi hörs nog på onsdag! Hoppas ni klarar er utan mig i veckan, och hoppas att solen fortsätter skina!


Världens bästa söndag

Vissa dagar är bara så bra. Som idag till exempel. Och ni ska veta hur mycket man hinner med om man vaknar nio en söndagmorgon. Jag började dagen med en promenad i 45 minuter i den strålande solen. Hade egentligen cykeln men det var inte ett moln på den klarblå himlen, fåglarna kvittrade och jag var nästan den enda som var ute klockan tio imorse, och då kan man helt enkelt inte hoppa upp på cykeln. Så det blev en promenad. När jag kom hem igen satte jag mig och stekte på altanen, gjorde samtidigt bort lite skolarbete och var allmänt duktig. Satte sen på musik och somnade ett tag där mot väggen.
Efter ett tag kom pappa och Elisabet hem och då styrde jag upp och lagade lunch. Sen frågade de om jag ville följa med till stugan och det ville jag absolut göra. Framme i stugan satte jag mig och stekte i någon timme igen och sen var det dags att fara hem igen. Kollade reprisen av Desperate och gick sen upp för tårta och presenter till mig. Superdupertrevligt! Nu ska jag packa min väska, sen kommer mamma och hämtar mig och så blir det middag på Shanghai. Hon fyller ju nämligen år idag och jag fyller ju imorgon så det blir storfirande!

Det må jag ju säga att det är inte många söndagar som är såhär bra. Livet är toppen och jag tror till och med att jag har fått lite färg idag!

we were both sixteen and it felt so right, sleeping all day staying up all night

Min sista helg som 16-åring

Den här helgen har varit helt sjukt bra! I fredags var jag hos Max med Nina, Chrille och han med vattenpipa och folle, verkligen en trevlig kväll! Igår var jag och Julia och sprang runt på stan, jag fick med mig tre par skor hem så jag är riktigt nöjd. Äntligen har jag användbara skor igen. På eftermiddagen fikade vi med min familj för att fira mig lite grann och sen låg Julia och jag i min säng i två och en halv timme och bara tog det lugnt, var grymt skönt. Igår kväll var jag och Johan på bio och såg Be Kind Rewind, trevligt trevligt!

Ledsen att det har varit dålig uppdatering i veckan, men vädret har varit för bra för att sitta inne. Har inte ens rört min dator sen i onsdags. Lär bli ännu sämre uppdatering nu i veckan, vi har mediefasta vilket innebär att vi inte får sitta vid datorn, teven, se film, använda radio och så vidare fram till fredag klockan 18.00. Vi har dock styrt upp en affär, jag får köpa ett blogginlägg för fem kronor så något inlägg lär det iallafall bli i veckan!


Två piggelin och ett glas vatten

Hann aldrig blogga igår, men det var en sjukt bra dag! Solen sken och vi satt och solade hela lunchen och hela svenskan. Erika fick två gånger gå och köpa två piggelin och ett glas vatten, haha. Olivia kom med ett väldigt trevligt förslag om att vi skulle gå och äta glass tillsammans efter skolan idag, så det är vad som väntar i eftermiddag.

Jag provade också alla mina klänningar igår innan dansen, snart är sommaren här och jag lär ju bo i mina klänningar i år. Idag är solen framme, jag har tunna leggings och solglasögon och om några timmar sitter jag med en glass i solen med mina favoritbrudar! Helgen känns också som att den blir superbra, så allt är på topp helt enkelt!

Glass och stek i solen

Idag kom våren förhoppningsvis för att stanna, halva skolan köpte glass och vi satt ute och solade både på lunchen och innan paketet. Idag har jag också kanske skrivit mitt första IG (borde ändå sätta ett G men det lär fan vara på gränsen den här gången) trots fyra A4 med fusk. Historia är som inget att hurra för. Satt och räknade på hur många frågor jag var tvungen att gissa rätt på för att få G, var oroväckande många..

Random glassig bild från i somras (äckligt platt hår jag hade)
Slutade en timme och tio minuter tidigare från paketet, gött! Blev att sitta och titta på dansen ikväll för NÅGON har gjort mig förkyld som attan igen (..... nämner inga namn. Hehe näää förlåt, puss!). Men vet ni vad som är mest underbart? Jag är nästan fri från plugg nu fram till lovet v18!


Stan, pengar, Desperate

Det här var med tanke på att det är tisdag en ovanligt bra dag! Mattelektionen blev bara pladder idag igen (vi borde skärpa oss Molly) och sen var lunchen idag kanske den roligaste i hela ettan. Iallafall roligast den här terminen, vi satt och skrattade och skrattade, hur länge som helst!
"Vänta, det är en sak du bör veta..." Det spårade ur totalt, haha sjukt roligt!

Dansen var slapp och på franskan fick vi bara ut ett gammalt kursprov inför det vi snart ska ha (ÅNGEST) så det var slappt, tiden flög iväg till och med. Sen cyklade jag till stan och kollade upp hur mycket pengar jag fick i lön för mitt barnvaktande förra måndagen (200 spänn!! älskar det här, kommer bli så rik på att göra ingenting) och lämnade tillbaka filmen vi hyrde i fredags och sen kunde jag inte hålla mig borta från affärerna riktigt så jag gick en sväng. Trevligt, det var sjukt länge sen jag var på stan överhuvudtaget. Mycket bra iallafall eftersom jag fyndade en hårspray för 19:- på Kicks, passade helt perfekt nu när min är slut och jag ändå hade tänkt köpa en ny men har skjutit upp det lite för länge.

Imorgon har jag historiaprov vilket jag har förträngt litegrann. Ikväll börjar Desperate också, äntligen!

"Jag känner mig lite dullig"

Idag har jag och Julia mest gjort ingenting, efter samhällskunskapen hade vi hål i tre timmar så vi tog en tur till Draggen och åt lunch, sen promenerade vi tillbaka i det fina vädret (alldeles lagom varmt, strålande sol osv) till en svenskalektion som vi ägnade åt att spela Rainbow, sen en historialektion som vi tillbringade på samma sätt. Man kan med andra ord säga att vi inte gjorde ett skit idag och det var ganska lagom skönt!

Har förövrigt haft ont i huvudet halva dagen och nacken är inte heller att leka med. Nu ska jag gå ner och dricka några liter vatten, sen ska jag göra klart mitt hemprov i franska och sen ska jag sova. Eventuellt ta mig en huvudvärkstablett också. Aouch.
(ps jag älskar AR1A)

Dagens i-landsproblem:
För många sms på mobilen = radera sms fast man egentligen inte vill

Önskelista?

www.asos.com är kanske världens farligaste sida. Finns så sjukt mycket som är helt galet snyggt! Hade jag haft helt obegränsat med pengar hade jag lätt varit ägare till världens snyggaste garderob nu. Utan tvekan världens snyggaste klänningar iallafall.

Fyller ju förresten år snart så man kan ju alltid önska sig lite löjligt mycket såhär i sista minuten:
- Ge mig en ny bikini tack! Behöver egentligen inte en ny men vill ha en ändå. Har aldrig förut velat ha en bandeaubikini men nu har jag plötsligt insett hur snyggt det är så den här nere skulle till exempel inte sitta helt fel.
- Klänningar, klänningar, klänningar! Förra våren sa jag att sommaren 07 skulle bli min klänningssommar, men jag tror att 08 tar den. Finns ju inget härligare faktiskt.
- Har också fått en knäpp på armband nu sen i julas. Vill bara ha fler och fler, finns massa snygga. Vet dock redan ett armband som jag faktiskt kommer att få i födelsedagspresent och det känns ju hur bra som helst.
- En blommig väska, har tyvärr inte hittat någon riktig kärlek där än men jag är så sjukt sugen på en.
- Skoooooor, kan inte få nog av skor. Några nya ballerina och ett par nya vita sneakers skulle ändå göra mig sjukt nöjd.
Och så vidare... (fast nu skulle ju jag inte bli en sån som bloggar om kläder och så vidare hehe)

Jag mår bra, bra, braaa

Skulle aldrig ha skrivit något positivt om vädret. Idag är det snöstorm och jag var så less när jag cyklade hem idag. Till råga på allt var det ingen dans och jag är bara leeeeess. Men fram till tjugo över tre idag var allt bara bra. Eller allt är bara bra egentligen. Allt är ganska bäst! Ih.

Nu ska jag nog göra mitt hemprov i franska (hahaha ofta det kommer bli så) och sen vill jag bara sova. Skolveckan kommer bli ett helveteee. Ursäkta lessheten.

Shoppingsug och hunger

Har gömt mig på mitt rum hela dagen. Är ändå lite stolt över att jag faktiskt haimage176r gjort elva instuderingsfrågor till historian. Tänkte egentligen göra hemprovet i franska också men nja. Har fördrivit tiden med att klicka runt på alla möjliga internetshoppingsidor istället, funkar alltid. Blir dock alltid lika less över allt snyggt som finns som man inte kan köpa. Måste verkligen gå ut och shoppa efter min födelsedag.

Nu ska jag ta något att äta (sinnessjukt hungrig) och sen ska jag duscha (sinnessjukt äcklig). Solen är iallafall framme och snön som kom i veckan har smält bort igen, grrrrreat!


Sommar och en till sån här grillmiddag hade ju inte suttit fel

"Det här är vårthår"

Lyckad kväll med en helt stört läskig film, Five across the Eyes - den är typ ett skämt i början men blir riktigt äcklig mot mitten och framåt. På ett ställe gallskrek Nina, lär ha väckt halva Haga. Till filmen blev det hallon, blåbär, vaniljvisp, Marabou och Tuttifrutti, satt fint! Gick sen och la oss på Ninas rum och pratade om allt och det var bara så skönt.
Kvällens slutsatser:
1) "Det här är vårthår"
2) Både jag och Nina har lagt ner att vänta oss mirakel

Jag vill shoppa.

Äntligen bra väder igen!

Sjukt seg dag, ville ju bara lägga mig ner någonstans på Littveten och Svenska C men en diskussion om kungen och allt möjligt kändisträffar-skryt fick igång oss lite i slutet iallafall (Andrea vann, minns inte varför men det gjorde hon iallafall). Efter skolan gick jag med Emma & Filippa ner till stan och bestämde mig för att hänga med på deras rep. Köpte också årets första glass (ändå lite efter) och var sen helt sjukt duktig och räknade matte under tiden dom repade! Och sen tittade solen fram också, underbart! På väg till kinarestaurangen för att hämta hem mat ringde Viktor när han såg mig från sitt hus så vi stod och pratade jättetöntigt med varandra genom fönsterrutan och en telefonlur. Trevligt iallafall!

Ikväll ska jag och Nina hyra film och bara ta det lugnt, känns råskönt faktiskt. Imorgon kommer bli kanske tidernas tyngsta dag här hemma, stämningen kommer ju ligga under nollstrecket. Men kvällen blir bra iallafall!


Snart har vi mediefasta

Eftersom det kändes som lördag (ev. söndag, beror på) igår så kändes det som måndag idag och alltså känns det som att veckan har gått jättefort i och med att det faktiskt är torsdag, fast veckan egentligen har gått hur segt som helst (grattis om du förstod den där meningen)

Idag var det ovanligt kämpigt att ta sig upp men tog mig till hjärt och lung-räddningen och blåste lite liv i en allmänt äcklig docka. På mediekunskapen måste jag säga att Erika, Frida, Cissi och jag taggade till rätt rejält inför mediefastan v.17, styrde upp en affär och hela köret. Blir 5:- per blogginlägg, lär ju ändå lägga några kronor, mig blir ni inte av med så lätt!

Dans ikväll, har ont i höger stortå för det är en maska på strumpbyxorna jag hade så dom skär liksom in i tån när man har skor på sig. Nu ska jag sova, ganska sjukt att det är fredag imorgon. Helgen är grymt oklar. Godnatt!



 Nu vill jag ha lite värme igen taaaack
(sjukt ljushårig Nina förresten)

Onsdag = lördag

Idag har känts som en lördag hela dagen men jag klagar inte! Har nog ingenting alls att klaga på för tillfället förutom snön därute men den kan man ju som inte göra något åt. Dansen ikväll gick bra och kändes hur bra som helst, allt känns faktiskt hur bra som helst (faktiskt hehe)

Borde sova nu, sjukt trött. Har jag pluggat nånting idag? Näääe

I've got my hands on a miracle

image173
Lalalala livet leker nu måste jag plugga matte och kanske lite litterär gestaltning.

det här håller inte

Hur kan det bara vara tisdag? Och hur kan det ha blivit vinter igen? Seeeeegt. Imorgon är jag iallafall så gott som ledig och franskaprovet gick riktigt dåligt, trots mina ben hehehe. Idag räknade jag och Molly inte ett enda tal på matten, riktigt skönt och behövligt med en pratstund.

Ikväll har pappa förövrigt både gjort något sjukt väntat och något sjukt oväntat på mindre än en timme, fattar inte. Orkar heller inte att ens styvmamma och styvsyster tydligen plötsligt ska vara med och bestämma om en. Vad är grejen?

bara störd dag

Dagen började med att jag fick stressa jävel imorse och kom försent till samhällsprovet. Det gick dock ganska bra hoppas jag, lättare än väntat iallafall. Hur som helst flöt dagen mest på och idag fick Matzakattack ett litet anfall på oss. I och för sig förstår jag honom, jag hade nog också blivit arg. Trodde däremot inte att han kunde bli arg så det var rätt intressant att se.

Barnvaktandet gick rätt bra, både Arvid och hans kompis var ganska söta där på keyboardskolan ett tag men sen hann jag bli rätt less när han tog 45 jävla minuter på sig att cykla (!!) hem från stan. Hade jag cyklat ensam hade det tagit tio minuter.
"Linnéa... Kan du styra två cyklar samtidigt?"
"..................... ja jag kan ta din cykel."
Ledde iallafall till att jag missade första dansen, blä. Fick som lön för mödan 3 blanka silverkronor.. Det är ju ett skämt. Deras farmor trodde däremot att deras föräldrar skulle höra av sig sen för att ge mig min riktiga lön, hoppas verkligen det (fast nu ska vi inte vara såna).

Förövrigt är jag förbannat less på Umeå just nu, snön har vräkt ner hela dagen och la sig tillrätta nu ikväll. Underbart - när det just hade blivit vår på riktigt. Och nu ska jag plugga franska hela natten, yeeeyyyy.
image170

Och nu hittade jag en massa gamla nostalgibilder. Jag älskareeeee

skolstress

Helgen har varit lång och jätte-jätte-jättebra! En promenad och en varm choklad med grädde igår med Nina behövdes. Alldeles för lite sömn i helgen men det har det varit värt. Hehe. Ikväll måste jag plugga livet av mig nästan. Går tyvärr väldigt dåligt för hittills har jag råkat slumra till tre gånger när jag har försökt läsa i samhällsboken. Provet imorgon kommer gå helt åt skogen. Insåg också för någon timme sen att jag måste läsa igenom alla rapporter också. Fandå.

Mest panik för tillfället:
-samhällsekonomiprovet på första lektionen imorgon
-seminarium med SvMekun andra lektionen
-mitt lilla barnvaktsjobb imorgon, nånting kommer garanterat att gå fel

I'm in the moment
The one where nothing matters
and everything's alright
I'm seeing things so clearly now
And you're the reason why
I'm in the moment
And I'm alive


THAILAND

Jag kan inte säga annat än att livet är U-N-D-E-R-B-A-R-T! Jag har sånt flyt och allt är bara så bra och idag blev det ännu mer bäst när mamma kom och sa att vi ska till Thailand igen. ÅÅÅÅÅH äntligen! Dock mer än tio månader kvar men man kan aldrig tagga för länge!
(ursäkta, men var tvungen att få utlopp för min glädje någonstans)

image167
image168
image169

"du verkar bli på dåligt huuuur varje gång jag... vänta nu, vad sa jag där?"

Idag älskar jag mitt liv och mina klasskompisar lite extra mycket, kanske för att våren faktiskt är här på riktigt nu och för att den enda seriösa lektionen vi hade idag var gympan där vi körde bodypump. På median, samhällskunskapen och svenskan satt vi bara och pratade och skrattade (mest under våran livliga diskussion om fyrlingar) och allt känns bara så bra just nu!

Förövrigt tror jag inte att jag för fem öre är någon vidare förebild i trafiken. Varje morgon cyklar jag liksom efter mina egna trafikregler och jag tror att en hel del människor hinner bli förbannade på mig under de sju minutrarna det tar för mig att cykla till skolan (hoppas nu inte att Tom läser min blogg eftersom jag ska ansvara för hans son under en cykeltur på måndag och tjäna lite money på det... hehe)


vårväder

En sten har lyfts från mitt hjärta, som man så fint säger, nu när rapporten är inlämnad. Ska aldrig mer tänka på den!

Idag luktar det sådär äckligt som det alltid gör när snön smälter och jorden torkar = vår. Men jag älskar det - för mig får det gärna lukta äckeljord i en månad så länge solen och sommaren är på väg! Just nu sitter jag och lyssnar på Blinded (fortfarande världens bästa låt), älskar mitt liv (fortfarande) och jag tänker inte ägna en tanke åt plugg på hela kvällen. Veckan har gått otroligt fort förövrigt, bara två dagar kvar till helgen ju!

PS. I måndags slog jag Julias highscore på Rainbow Island (hon är lite sur) och sen har jag lyckats äga henne massa gånger sen dess (hon är ännu mer sur).
PS 2. "Men vart fan är han?!"
"Men vem fan bryr sig?"


vi lurade oskar idag

I söndags var jag och fikade med Viktor. Ganska snart kom vi på att det närmade sig första april och vi bestämde oss genast för att lura Oskar. Idag satte vi planen i verket och jag har nog nästan inte skrattat såhär mycket hittills i år. Han gick på det och hann bli ganska sur och nyss har jag fått alla detaljer från Viktor som var den som fick se Oskars ansiktsuttryck när han insåg att han var lurad. Viktor var tydligen mästaren på skådespeleri också. Lite ledsamt att jag missade det men jag har iallafall fått det berättat för mig! Måste absolut styra upp och lura folk oftare på första april, helt sjukt roligt ju!

Nu är jag otroligt less på rapporten. Total idétorka till diskussionen men måste ordbajsa för imorgon ska den lämnas in.
PS. jag och Viktor är bäst och jag älskar både Oskar och Viktor, haha

umeå open -lördag

Nu efter tusen år utan möjlighet att blogga ska jag äntligen skriva om lördagen på Open! Lördagen var utan tvekan bästa kvällen och livet är på topp!

FÖRFESTEN
Tjejmiddag och förfest hos Maria med brudar från stan och Sundsvall, sjukt god mat men äcklig dricka. Taggade till ordentligt och fick dessutom veta ganska snabbt att hela kvällens schema var ändrat för att Marit Bergman var inställd så vi kunde stanna lite längre, väldans trevligt iallafall!

ARTISTERNA
Började med två låtar på Neverstore och dansade jävel, traskade sen iväg till Afasi & Filthy och det var sjuuuukt bra! 1990 Nånting och Alla som inte dansar är våldtäktsmän var utan tvekan skönast och hela konserten gick allmänt jättefort. Gled sen runt lite och vidare till Lykke Li, hon är ju faktiskt grym. Sjukt bra, även om jag fick höra min favoritlåt genom en högtalare vid garderoben, var inte lite sur då måste jag erkänna. Sen blev det Johnossi, röööööj! Också väldans bra, och efter det blev det då slutligen Adam Tensta. Alla i Äpplet var nog på topp och alla bara dansade och sjöng med till My cool. Grymt bra!

MÄNNISKORNA
Skönt folk i vartenda hörn så det är inte ens någon katastrof om man råkar tappa bort alla sina vänner då och då. "Är inte jag mer än en Arena-vän för dig Linnéa så blir jag väldigt besviken!" Inget att klaga på alls. Ett visst samtal satte också guldkant på mitt liv så allt är bara prima! Fick dessutom en ny 25+ kompis, otroligt trevlig grabb, hahaha sjukt.

EFTERÅT
Kan inte säga så mycket kanske men fint slut på en väldigt fin helg!

Rent allmänt måste jag dock tyvärr säga att årets upplaga av Umeå Open inte alls var i klass med mina tidigare år där. Familjen, Caesars, Mando, Afasi & Filthy och Adam Tensta var lätt årets guldkorn. Guld helt enkelt!
image165

RSS 2.0