partyyy

image89Igår var det då dags för Ninas föräldrars partaj som vi har väntat på ett tag nu. Mycket god mat och efterrätt, goda snacks och diper, god välkomstbål som kan ha blivit några för många, och sen dans och livemusik i all oändlighet. Mycket trevlig kväll var det iallafall, med en Ajjt-Max, midgårdslärare och en man som såg ut att njuta otroligt mycket av att dansa. Ja, det var verkligen en ganska intressant kväll. Vuxenfester är liksom intressanta på ett annorlunda sätt än "vanliga" fester, vuxna dansar sådär som det kanske var modernt att dansa för 25 år sen, har ofta väldigt kass humor och alltid är det någon som ska bjuda på en drink.

"Ska du ha dig en öl?"
"Haha, ah lätt!"
"Nä här har vi fan inge lätt, här finns bara starkt!"


underbart!

Det här förgyllde just min kväll en hel del!
http://www.umeadansskola.com/kursschema.html

Efter gårdagens misslyckade upptäckt att jag inte hade något nytt par linser här hos pappa ska det nu bli en lättnad att få byta imorgon. Ifall någon nu skulle bry sig. Nu ska jag gå och lägga mig men kör nog Music Quiz 2 några varv först, har blivit helt beroende av detta fantastiska Buzz-liknande spel på min iPod. Godnatt!

glögg och vilda barn

Efter en oväntat mysig och trevlig dag på stan med mamma är jag nu ÄNTLIGEN ägare till en svart kappa. Åh vad jag har velat ha en. Pappa pajade dock min glädje en aning senare på kvällen men det tog sig upp igen efter ett tag, orkar inte ens gå in på vad det var om. Efter shoppingen med mamma tog hon och jag och pallrade oss iväg till min lilla barnvaktsfamilj. Det var väldigt trevligt med glögg och hundra sorters fika och två otroligt vilda barn som hängde och klängde och skrek om vartannat. Tur att jag inte är illa omtyckt iallafall.

Ikväll har jag varit med Anna, som jag har känt sen jag var två år. Blev trevligt med barndomsminnen i stora lass, och gott fika där också. Imorgon blir det stan med Julia, goding!

"förståeligt"

N: "Det är förståligt. ...Eller visst kan man säga så?"
L: "Jarå, det kan man."
N: "Bra!"
Tre sekunders tystnad när Nina ivrigt knappar på sin mobil.
L: "Fast du vet inte hur det stavas."
N: "..."

Vad skulle hon göra utan mig? (det har hon faktiskt sagt själv ett flertal gånger, så jag vet att det är sant, nananana)
Godnatt!


mellandagsreashopping

Idag gav jag mig ut tillsammans med större delen av Umeås befolkning för att trängas och slåss i den djungel som kallas mellandagsrea. Köpte mig en grå klänning, ett brett skärp och sen blev det nog inte så mycket mer, förutom en chokladboll. Men nu har jag lyckats lura mamma att följa med mig på stan imorgon, fast hon vet nog vad hon har gett sig in på. Efter det blir det glöggfika hos den lilla familj som jag är barnvakt hos, trevligt till tusen!


arn - tempelriddaren och dansmattebattle

Dagen efter julafton är och har alltid varit en sån där dag när ingen riktigt verkar veta vad man egentligen ska hitta på. Jag kunde inte ta mig upp ur sängen idag, mina ben kändes sladdriga och jag ville egentligen bara sova, så jag låg kvar i sängen till tjugo över tolv fast jag hade satt väckaren på elva. Klev sen upp och efter att ha tagit revansch efter gårdagens förlust i Jeopardy fast denna gång i NE-spelet tog jag mig en promenad i min ensamhet med min nya bästis som enda sällskap.

Det var riktigt skönt att komma ut lite. Kände en enorm lust att hälsa God Jul till alla som gick förbi, men det kan man väl inte göra? Inte här i tråkiga, rör-mig-inte-jag-är-rädd-för-alla-människor-bara-för-att-jag-är-svensk-Sverige iallafall.

Nu ikväll var jag och la familia på bio, såg Arn - Tempelriddaren. Helt klart bättre än jag hade förväntat mig, hade i och för sig ingen aning vad den skulle handla om när jag kom dit men ändå. Det var trevligt. Nu sen vi kom hem har vi kört dansmattebattle, pappa var faktiskt kung på det där efter ett tag (hallå, ni som känner min pappa, kan ni överhuvudtaget tänka er honom ställa sig på en dansmatta? Vavava? Nä tänkte väl det). Han är sannerligen en man full av överraskningar.


ÄLSKLING       Dansmatta!

årets julafton

Så var den stora dagen förbi, och kan väl inte säga annat än att jag är jättenöjd med hur dagen har varit! Började med att kliva upp och hittade i "julstrumpan" (det var typ en påse, haha) senaste VeckoRevyn och en stor låda med godis, till största delen Geisha och en så biobiljett, så imorgon blir det bio med familjen, mysigt! Sen tog jag en lång och härlig dusch och klippte min lugg, och sen åt vi - oj vad vi åt. Sen blev det Kalle såklart, kan bara inte låta bli fast det blir tråkigare och tråkigare för varje år som går.

Efter Kalle fikade vi lite och sen blev det paketöppning! Mycket nöjd är jag ändå, särskilt med tanke på att jag nästan inte önskat mig något. Men jag säger nog imorgon vad jag har fått för jag orkar inte nu. Efter julklapparna kilade pappa och jag ner och kollade på Karl-Bertil Jonssons Jul, en klar favorit på julafton i min familj. Sen ännu mera fika och så spelade vi Jeopardy (haha stavas det så?) vilket var sjukt roligt och trevligt, trots att jag förlorade varenda gång i princip. Men det tar jag igen imorgon, muhaha.

Men det här blev faktiskt en riktig toppenjulafton! Saknade nog mamma lite bara, just julafton är en väldigt negativ dag att ha skilda föräldrar på. Nu ska jag ta och lägga mig i min säng och roa mig lite med min nya älskling - en ny grön iPod Nano, det är fräääscht säger jag, för att citera en grym grabb som jag och Nina träffade på i somras i Stockholm.

Bilder från min julafton imorgon eller nåt. Hoppas alla hade en riktigt god jul!

god jul!

image83Har inte så mycket mer att säga än GOD JUL ALLIHOPA! Får se om jag kikar in nåt här under dagen men frågan är ju. Har röda, fina naglar nu och har haft en mysig kväll med pappa, Elisabet och Anna och kikat på "Tre systrar och en mamma" som jag visserligen sett förut men ändå, riktigt bra mysfilm. Nu ska jag snart gå och lägga mig (när nagellacket har torkat så att jag kan ta ut linserna utan att dö av aceton-förgiftning typ) för imorgon ska jag nog upp rätt tidigt.

God jul ännu en gång! =)


gröt, pepparkakor, klappar, skinka

Har just slagit in alla julklappar så nu är det över. Vårat hus svämmar över av presenter, hela källaren är full och under granen är det en hel del och så här i mitt rum, sjukt. Å andra sidan är vi fler än vi brukar vara när vi firar  jul så det är väl därför. Ikväll åt vi riktig julmiddag med pepparkakor som bordsplaceringar, riktigt gulligt! Blir filmkväll nu med familjen, sen ska jag städa mitt rum och måla naglarna röda för att för att fixa lite sista julstämning. Och så skulle det ju inte sitta fel om det skulle snöa inatt så vi får en vit jul.

image80 image81 image82

så var det dags till slut

Måste styra upp julklappsinslagning idag. Vaknade halv två idag och oj vad jag var värd det, har inte sovit ut på nästan tre veckor. Vaknade upp med nån mysig julstämning till och med, hade en jullåt på hjärnan och kände mig allmänt glad, gick runt och sjöng medan jag gjorde frukost och kände för att göra en god gärning och städa mitt rum. Så det blir dagens mål, innan jag går och lägger mig ska jag städa. Kanske tar badrummet också när jag ändå håller på. Fattar inte att det är julafton imorgon.

Igår for Nina, Alexander och jag till Oskar och käkade tacos, sen såg vi American History X och hade bara en trevlig kväll helt enkelt. När vi kom in till stan igen gled jag och Nina förbi en fest också men det var ganska avdankat så vi drog efter en timme, kom hem vid halv tre och somnade som en stock. Upptäckte också att tiden går otroligt mycket långsammare när man är trött. På tio minuter hann jag med mycket mer än jag skulle ha gjort i vanliga fall. Oväntat måste jag säga.

julavslutning, klar med julklapparna, julfika med klassen, julstressade människor, JUL JUL JUL

Jaha, idag hade vi då julavslutning. Klockan nio satt vi i Valhalla (ja, våran aula heter faktiskt så) och fick se allt från dans till musik och teater, och inte att glömma det väldigt annorlunda talet av rektorn, handlade mer om våldtäkt och att män är avundsjuka på kvinnor än om julen. Sen fick vi glögg, juleskum och pepparkakor av Ulrica och Mats, Hannes fick spela sin låt igen och sen läste Matsyyy världens längsta saga och alla satt nog mest och längtade till friheten. Men vi är för mysiga ändå!

Efter det löpte jag på stan i fem timmar, med Elin, Emma, Molly och Filippa. Är klar med alla julklappar nu iallafall! Måste styra upp att slå in allt bara, får fixas på söndag eller så. Jag fattar inte att det är julafton om två dagar. Lördag och söndag kvar liksom. Skönt att jag kirrade klapparna iallafall, lär inte gå att ta sig fram imorgon (idag, åh vad drygt sånt här är)

Ikväll blev det skräckfilm och mysprat hemma hos Molly, med alla som jag var på stan med förut idag plus Leon. Jag har världens bästa kompisar!

och jag är så stolt!

Det här har varit en otroligt bra dag, det kunde jag aldrig tro när jag vaknade imorse och upptäckte att jag hade försovit mig en halvtimme och visste att det enda som väntade mig var gympa, mediekunskap och svenskaredovisningar i sisådär tre-fyra timmar.

Till att börja med var gympan ofattbart nog riktigt rolig idag, hade sjukt kul där jag sprang runt och lekte spökboll och slemboll med 1A och 1B! Sen negativa nyheter på lunchen, Vildmannen ska lägga ner "måltidsdryckerna" och bara ha fil en gång i veckan efter jul, jag misstänker en konspiration här - de vill nog på allvar svälta oss allihopa.

Så kom redovisningarna (efter att Bea högt och tydligt sagt "Sjukt lama!" mitt i tystnaden på musikettornas konsert för niondeklassar som vi smet in på, hon menade alltså publiken men ändå) och vi startade upp med att ge Jimmy den pimpade Bobby-car som vi köpt åt hans lilla familj. Sen drog Hannes igång med sin låt och sen rullade det bara på med noveller, dikter, teatrar, sagor, föredrag, tal... Listan kan göras lång på vad Arena 1A hade hittat på i det här svenskaprojektet "Hitta din inre drivkraft". Och alla var så duktiga, jag är helt imponerad! Jag är så stolt över alla, det tog verkligen fram det bästa hos varenda en! Vi blev tvungna att dra över, slutade inte skolan förrän halv sex men det gick faktiskt oväntat fort och blev inte tråkigt eller någonting alls, fantastiskt. Jag älskar AR1A!

(Borde btw lägga ner att skriva såna här milslånga inlägg för antar att det inte är en jävel som orkar läsa allt? Men det händer alltid en massa dagarna innan jul så jag måste få skriva av mig lite. Förlåt iallafall)


osäker framtid?

Tänk vad konstigt allt kan bli. Jag vet inte vad som händer. Vars är jag på väg i mitt liv? En sjättedel av gymnasiet är avklarad, det är otroligt hur fort den  här terminen har gått. Vad vill jag med mitt liv? Bli rik? Resa? Leva livet helt enkelt? Skapa världsfred? Hitta på någon revolutionerande uppfinning som världen inte klarar sig utan? Alternativen på vad man kan göra är ju oändliga, synd bara att inte ett endaste tilltalar mig särskilt mycket.

Och inte gick jag och lämnade tillbaka filmen inte. Skämmes. Hittade däremot världens mirakel-hårinpackning i mitt badrumsskåp som faktiskt är min men som jag aldrig använt. Behövdes efter helgens misshandel av mitt hår under föreställningarna. Nu är mitt hår mjukt som aldrig förr. Men det spelar ingen roll, jag längtar bara iväg till något varmt land just nu, varför inte Thailand? Ge mig en resa dit i julklapp, snälla, snälla tomten.


och ikväll saknar jag Haga en aning också.

musiiik

Är fruktansvärt less på precis varenda en av mina låtar, nån som har nåt tips på någon sjukt bra låt?

Inget mera plugg innan jullovet, äntligen! (inget mera Dannyboy förrän nästa termin heller, gött)
Köpte två julklappar till idag, har ju ändå lite flyt på det här när jag väl sätter igång! Bara mammas, Elisabets och halva Lottas kvar. Kan nog tänkas bli klar innan lördag trots allt, hoppas på det. Orkar inte vädret här, växlar lite till och från mellan -5 och +5 = oftast svinhalt ute.

Ikväll tror jag inte att jag ska göra någonting annat än att gå och lämna tillbaka Moulin Rouge, sen ska jag gå och lägga mig tidigt och sova i ett halvår helst. Men det går ju inte. Och jag kommer inte att gå och lägga mig tidigt heller, det känner jag mig själv tillräckligt bra för att veta.

lite julshopping

Det blev en trevlig dag idag trots allt, de där tre timmarna jag hade hål gick fort, började på mitt historiaarbete (SOM JAG ÄR KLAR MED EFTER ATT HA JOBBAT JÄVEL IKVÄLL) och sen var tiden liksom bara förbi! Hängde ju bara i cafeterian och kollade på musikarna hälften av tiden så det var inte alls så farligt. På franskan fikade vi med steg 1arna också och Malin, Hanna och jag gömde oss bakom en gardin och det var sjukt vad jag skrattade, vet inte ens varför. Sen gick jag till stan med Leon, trevligt att få sig en liten pratstund med honom för det var länge sen! Kom till stan och fick nåt ryck och fick för mig att jag skulle köpa julklappar (eftersom jag inte köpt en enda..)

Kom hem en och en halv timme senare med pappas julklapp och halva Annas julklapp och två par örhängen till mig själv. Kunde liksom inte låta bli, har suktat efter båda två hur länge som helst nu, haha. Har iallafall bestämt vad jag ska köpa till både Anna och Lotta nu, ska styra upp det, imorgon kanske? Bor ju i princip på stan nu sen vi flyttade så det är bara att svänga förbi ju. Vad jag ska köpa till mamma är ju ett större problem. Min ekonomi spricker juuuu! Och vad ska jag ge Elisabet? Får nog nästan köra på det jag hade tänkt köpa till henne från början.

Kvällen var trevlig iallafall, kul att få träffa Sara och Anna! Kom hem och skrev mitt historiaarbete, fyra hela A4 har jag alltså åstadkommit ikväll, ändå lite stolt. Och nu är det klart. Fast det inte ens behöver vara klart. Jag är så duktig. Schént med bastu sen också, det är gött att ha en måste jag säga. Nu ska jag gå och lägga mig, underbart med sovmorgon lääänge för en gångs skull.

18 december - ett år sen vi vann Bräntiskampen. Fortfarande helt underbart.


parlez-vous francais?

Egentligen hade jag slutat för flera timmar sen, tio över elva, eftersom att vi inte har någon dans idag, men jag har språk så istället fick jag ha hål i tre timmar. Underbart.. Bestämde mig för att vara duktig, kopierade upp novellerna med Andrea och nu har jag suttit på BabelFish och översatt en saga till franska eftersom att den ska lämnas in idag men det hade jag glömt. Den blev nog säkert helt rätt.... Haha jag orkar inte. Och nu sitter jag här och ska börja på mitt historiaarbete som egentligen ska vara inne imorgon, men tydligen ska vi få längre tid på oss och det känns ju faktiskt helt underbart. Tjingepling!

programcafé + bräntiskampen

Det här har varit en sjukt mysig dag. Började med samhällskunskap där vi fick redovisa, sen fick vi sluta en timme tidigare än vad vi egentligen gör (som vanligt då, ungefär). Julia, Moa, Hannes, Olivia, Måns och jag satte oss i cafeterian, Hannes spelade gitarr och jag började plinka på en kaffekopp, Julia började dra en penna mot ett spiralblock och jag kunde inte alls låta bli att tänka på hur grymt det hade varit om hela cafeterian hade hakat på våran lilla musikstund, så där som alla alltid gör i filmer, tänk er bara!

Efter redovisningar på mediekunskapen fick vi gå och äta lunch, och sen var det dags för programcafé! Alla Arena-elever från ettan till trean samlades i Valhalla för fika och uppträdanden, det var helt klart trevligt. Sen slutade vi efter det, och då drog jag iväg på Bräntiskampen där det var oväntat många Haga-91or, och det var så roligt att se alla igen! Vi stod i klacken och skrek och hejade, och det blev en vinst för Haga för femte året i rad, underbart! Stan med Nina efter det, letade lite julklappar och fikade, och sen kom Oskar och Alexander och satt där med oss ett tag också, väldans trevligt!
 

bräntis

Här är världens bästa bli-glad-bild, från våran vinst förra året. Blir lika glad varje gång jag ser den. Underbara Haga!

DAAANSA

Tio dansföreställningar senare var man ganska sliten vill jag lova. Men helgen har varit underbart rolig, som vanligt. Det är just såna här stunder jag verkligen förstår varför jag älskar att dansa. Det finns inget bättre. Flera av föreställningarna var fullsatta också, och även om lockingen för det mesta gick skitdåligt så kändes de andra danserna bra så för det mesta har helgen gått bara fint och jag har haft sjukt kul! Alla mina vänner där är så goa också, åh jag saknar det redan. Nu är man som mest taggad och så är terminen slut, det suger. Men kursstart igen vecka 4 så vi klarar oss nog, och sen kör vi på för fullt igen!

Nu vill jag faktiskt mest bara sova. Ska ta och leta rätt på bilder ifrån helgen sen, men tills dess bjuder jag bara på den här!


luciafirande på skolan

Idag trotsade jag mitt eget välmående och klev upp klockan sju för att se luciatåget på skolan klockan halv nio. I vanliga fall har jag ju sovmorgon till tio. Men det var fint, mysigt var det verkligen! Fast jag somnade nästan lite då och då. Schleeeetet.

Nu sitter jag här och har egentligen samhällskunskap, men eftersom jag, Jimmy och Julia redan är klara skriver jag istället på min litteraturanalys som jag inte är klar med på långa vägar vilket känns sjukt jobbigt. Och nu sitter jag här istället för att skriva den. Jag är då för jobbig.

luciavaka? njaeee

Jag skippar luciavakan. Känner absolut inget sug, känns helt meningslöst faktiskt. Är sjukt trött också så det är nog lika bra att gå och lägga sig snart. Kommer aldrig orka dansa hela helgen heller om jag inte sover. Parafraserna inlämnade till Dan idag, fattar inte att jag snart, snaaaart är klar med den här terminen. Historian har jag inte ens börjat med, men det ska jag göra imorgon. Allt känns faktiskt lite väl tungt just nu. Har inte ens fattat än att jag har dansföreställningar i helgen. Känner alltså ingen tagg heller. Men det kommer. Imorgon kommer det.

AR1A är för goa. Idag satt vi några stycken på historian och fantiserade fram en värld med elektriska rullstolar. Det var intressant måste jag säga. Kom dock på att livsfaran vid brand ökade enormt. Erika löste det med att det skulle finnas katapultstolar som sköt ut alla genom fönstren så fick man landa på en stor sån där tjockmatta. Hm.

Igår och idag fick vi se solen för första gången på jag-vet-inte-hur-länge. Det är kallt som fan däremot. Så jag lånade mammas vinterjacka när jag for till dansen idag. Schént

Förresten kom min klänning idag (som jag inte aaaalls visste att jag skulle få), så det blir riktigt bra på jul och nyår och den där festen den 29e. Tagga jullov, det behövs.

mysdag - lunch på sofiehem och hagabesök

Måste ju berätta om igår, för det var ju kanske världens mysigaste dag! Efter en jätteslapp förmiddag cyklade jag och Carro (alla andra tog bussen..) till Sofiehem för att äta lunch hos allas vår favorit-Carina! Färsk pasta med biff och nånting mer, vad det nu hette, var jättegott och sen Hannas kladdkaka till efterrätt som jag måste få säga var himmelsk. Jättemysigt, jag hade verkligen tur som hamnade i AR1A och inte i någon annan klass. Världens bästa organisering på diskningen förresten också! Vi kommer att sakna dig nästa termin Carina!

Sen cyklade jag iväg och mötte upp Nina på Haga och så for vi och kollade på deras träning inför Bräntiskampen! Jag taggar. Får se hur det löser sig på måndag med Arena-caféet också. Känns jobbigt faktiskt, men det ordnar sig. Efter ett tag kom också Jonte dit och det var så sjukt mysigt med alla flashbacks, fattar inte att det var ett år sen vi stod där i Gammliahallen och alla hurrade och hejade på oss och vi VANN. Lätt en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag saknar Haga.


Men jämarns, VI VANN. Det var bara ren lycka det där. Bara ren lycka.


snaaaart jullov

Svenska A - Skapande svenska
Litterär gestaltning - Parafraser på Torgny Lindgrens noveller
Litteraturvetenskap - litteraturanalys "Imorgon när kriget kom" version 1
Historia A - enskilda historiearbetet
Mediekunskap A - grupparbete könsdiskriminerande reklam
Samhällskunskap A - grupparbete Anarkism och syndikalism
Matematik B - räkna fram till s71 (?)
Fanska steg 3 - skriv en saga

desperate housewives nuuu

tvättmedel

Det här var det sjukaste. Det ringde på dörren och pappa sa åt mig att gå och öppna. Där ute står en gubbe med en ENORM påse/säck med tvättmedel och säger "Eh ja, det var visst beställt tvättmedel. Jag antar att det är din mamma. Hehe eh. Räkningen sitter där. Ja, hejdå." Jaha. Jag visste inte ens att man kunde beställa hem tvättmedel. VARFÖR vi beställer hem tvättmedel är ju den stora frågan. Har aldrig förstått mig på Elisabet riktigt.

blev nya skor ändå

Jag köpte skorna. De där skitsnygga, helt vanligt blanka svarta pumpsen som jag har suktat efter sen jag såg dem för första gången. 149:- kronor nu istället för 300:-, kunde inte låta bli. Otroligt opraktiska för säsongen, eller överhuvudtaget faktiskt. Men det får man unna sig ibland.

Måste säga att framtiden ser ljus ut! På måndag blir det lunch med klassen hemma hos Carina, sen är det Lucia och grejer, dansföreställningar, Bräntiskampen, jullov, julafton, bartender med Nina på hennes föräldrars fest, nyårsafton, Gävle, troligen Uppsala på sportlovet och sen Kent den 7e mars också! Helt okej med andra ord. Så okej att inte ens alla uppgifterna i skolan känns så himla jobbiga längre, skulle nästan kunna sätta mig och jobba lite nu om det inte vore för att jag absolut inte kan plugga på lördagar. Lördag är lediga dagen, så är det bara.
   Ikväll ska jag och Nina ta en myskväll, lutar åt att se Nina Frisk här hemma tror jag!


diska

Förresten diskade och städade jag i två och en halv timme efter att de där söliga sakerna hade gått hem. Damien Rice har världens bästa diskar-låtar, typ 9 crimes är ju den perfekta jag-är-ensam-mitt-i-natten-och-står-i-köket-och-diskar-låten.

När jag stod där som bäst med Damien i öronen kom Dogs upp, och det var ju sommarnostalgi till tusen! Jag saknar sommaren. Jag saknar definitivt solen, VARS ÄR DU? Det har regnat ända sen i tisdags här, hur roligt är det? Hade däremot glömt bort hur skönt det är att kunna cykla till skolan på en sisådär sju minuter, vilket jag kan när det är barmark som det var imorse. Så det var en trevlig påminnelse.


tjejkvällen!

Först och främst måste jag säga att de flesta danserna börjar kännas rätt okej nu! Känns däremot verkligen inte som att det är föreställningar nästa helg, sjukt. Det var förresten därför jag inte kunde skriva något igår, pappa ringde mig halv fem och sa att jag inte kunde äta middag hemma för att byggkillarna skulle fixa ännu mer i köket, min dans börjar tjugo över fem. Det var alltså bara att springa hem, springa till stan, få panik för att det var lång kö och sen fanns inte salladen jag ville ha på hemköp (äter alltid den, men just då hade de inte en endaste liten sallad) så då var jag tvungen att springa till konsum istället och sen springa till dansen och kasta i mig maten. Men jag hann!

image60      Idag fattade jag ingenting på Matte B(lä), börjar kännas lite tungt med det där faktiskt. Snart jullov iallafall. Stan med Filippa efter skolan, hon drog en Emma och körde på sjukt negativ attityd mot allt, haha. Köpte iallafall födelsedagspresenter till Molly, tre veckor för sent men ändå. Sen for vi hem till mig och bytte om till våran tjejkväll med svart-vit dresscode (och jag städade snabbt upp i mitt rum som såg förjävligt ut rent ut sagt), och sen kom resten av tjejerna och så lagade vi mat. Sen kikade vi på Idol-finalen eftersom Elin har varit lite väl besatt av Idol hela säsongen om jag får säga vad jag tycker, men det var trevligt. Mycket trevligt att träffa mina goa brudar igen!

Så här kreativ kan man vara med tacos.
Bilden är däremot inte från ikväll utan
från min födelsedag i april.

dansföreställningar

image59Jaha, nu känns det som att jazzen funkar, men jag fattar inte att det är föreställningar om en och en halv vecka. Har typ inte fixat några kläder. Ångest. Det är alltså dansföreställningar på Sagateatern i Umeå, fre-sön 14-16 december förresten. Kom och kika om ni har vägarna förbi!

Idag var det så äckligt väder så att jag bestämde mig för att göra något väldigt, väldigt ovanligt. Jag tog bussen hem från skolan. Trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle göra, men nu var det dags!

Här är en bild från föreställningarna i våras. Vi gjorde Den Lilla Sjöjungfrun och vi var öppningsnumret, vatten.


byggkillar..

Just varit på Ica Maxi och handlat inför fredagskvällen, tagga tacos!

Iallafall har jag två byggkillar (killar och killar, män vore nog ett bättre ord) här nere i köket, dom fixar kakel. Dom är verkligen precis sådär som fördomen om hur en byggkille ska vara. Snackar skit om sina kvinnliga kollegor, rapar och sprider gubbsvett-lukt i hela huset. Tur att jag ska rymma härifrån nu, ska iväg på dansen. Isch.

parafras

Sov till halv tolv idag. Guld med sovmorgon till tio i två, tänk om man alltid hade det såhär. Nu har jag Litterär Gestaltning, jag och Andrea har just skrivit klar vår parafras på Torgny Lindgrens "Vatten", och nu ska jag sitta och jobba med min egna parafras på Lindgrens "Den sanna kärleken".

Ute regnar det och jag blir så less på vädret. Har förresten gått och inbillat mig i två månader att mina skor är vattentäta, men efter idag kan jag avslöja för er, kära läsare - det är dom inte.

donkkkk

Nu ska jag ramla i säng hade jag tänkt. Har sovmorgon till tio i två imorgon, känns ju mer än bäst faktiskt! Kanske sätter väckaren på tolv eller så, åh underbart. Kom till och med igång med den där litteraturanalysen. Jag är så duktig. Förresten är det great att ha bastu hemma, finns ju nästan inget bättre när man fryser än att hoppa in i bastun i en kvart eller så.

Ska bara gå ner och trycka i mig en chokladboll innan jag sover. Kul att man typ tvingas banta när man går på Midgård. Vildmannens mat är ingen höjdare, oätligt igår och idag faktiskt.

ÄNTLIGEN SOVA


desperate housewives

Ändå att man är så pass besatt att man sitter bänkad varenda tisdag framför Desperate. Jag får nån sorts ångest om jag missar ett avsnitt. Fattar inte att det är säsongsavslutning nästa vecka, hur gick det till? Sen kom jag och Hanna på idag att det är Lucia nästa vecka också. Vart tar tiden vägen? Måste köpa julklappar. Panik. Vet inte ens vilka jag ska köpa till, vilka kommer hit på julafton ens?

image58


ska det vara så svårt?!

Jag förstår mig inte på mig själv. Vad har jag för problem? Hur svårt kan det vara? Öppna Word. Såja. Öppna boken. Såja. Börja skriva. Och DÄR är det kört igen. Jag KAN inte börja med den här dumma litteraturanalysen. Det går inte. Noll motivation. Noll inspiration.

Kan ingen bara ge mig något bra pluggartips så att jag faktiskt kommer igång med det här nån gång?

ge mig lite sol

Det borde vara olagligt att ha enorma bilder av människor i badkläder som står och skrattar på en strand med havet glittrande i bakgrunden, uppsatta vid sin lilla resebyrå. Iallafall under vinterhalvåret. Alla på de där bilderna ser ju så fantastiskt lyckliga ut, och är sådär sjukt snyggt solbrända med bländvita tänder att man bara känner för att gå och gömma sig och sin vinterbleka kropp i garderoben och inte titta ut förrän solen garanterat står högt på himlen igen.

image57Sen finns det såna här lyckliga jävlar som får fly ifrån den grå, trista, svenska vintern och dra iväg till något gött, varmt land och grilla sin kropp i solen i en vecka eller två. Jag hade inte tackat nej till det nu alltså, verkligen inte. Men nejdå, jag får sitta här och frysa häcken av mig med tjocksockarna på och tvingas fundera över när det egentligen är dags att plocka fram vinterjackan med ett evigt "Jag kanske klarar mig med min tunna jacka ett liiiitet tag till..". Näe, tacka vet jag sol och värme. Du är hjärtligt välkommen om du funderar på att dyka upp i förtid, kära sommar!
(så länge du inte kommer före nyår, för nu vill vi faktiskt ha lite julstämning i december iallafall)


självförtroendekick

Måste få säga att det var en ganska stor kick för mitt självförtroende att få tillbaka de episka analyserna på SvA idag. Eter att ha fått sjukt kassa betyg av allas vår Dannieboy i tre månader nu var det skönt att få tillbaka något av en annan svensklärare. Behövdes nu faktiskt. Är otroligt less. Särskilt på Danboo.

På fredag blir det som sagt tacomiddag, med svartvit, finklädd dresscode. Håller alltså hoppet uppe bara för den här helgen. 13 skoldagar kvar till jullov är ju faktiskt också en lite positiv grej att tänka på. Och att jag ska till Spanien med Nina i sommar. Känns inte dåligt alls.

Insåg att jag hade döpt fyra av mina fem senaste inlägg till något som hade med jul att göra, så varsågoda - här får ni ett som inte är det! Woho. Upptäckte förresten när jag kom hem från dansen att vi inte har någon spis här hemma längre. Fattade absolut inte varför. Underbart att jag aldrig får veta nånting.

julkalendernostalgi

image53Vad tråkigt det känns att jag aldrig följer julkalendern längre. Det är ju stämningshöjare till tusen, finns det något mer juligt än julkalendern? Men sen tappar ju allt sin charm när man blir lite äldre. Det suger egentligen. Såg några barn som var ute och lekte i en snöhög här utanför mitt fönster, jag vill också vara liten igen och hoppa i snöhögar - ringa en kompis, dra på  mig täckbyxorna och springa ut och leka i snön och bli sådär mysigt rosig om kinderna, och liksom strunta i att jag blir blöt och jävlig, för det hör till.

Såg ett litet barn häromveckan som satt i en pulka med en julkalender i famnen och såg sådär lycklig ut som bara ett barn kan göra åt nåt så litet. Jag vill också!
   Fast vad händer egentligen med alla nya julkalendrar? Näe, tacka vet jag de gamla julkalendrarna, till exempel godingen Mysteriet på Greveholm som vi alla verkar ha älskat.

Var meningen att jag skulle börja på min litteraturanalys ikväll. Det har jag inte gjort. Jag är helt värdelös på att ta tag i saker jag borde ta tag i. Skärpning Linnéa!


julpynt och tacomiddag på fredag

Har åkt till pappa nu, för första gången på två veckor. Upptäckte att jag har fått otroligt fult julpynt här i mitt rum. Förstår inte att Elisabet inte har fattat att vi inte alls har samma smak när det gäller inredning. Får styra upp ett lite diskret byte av julpynt här i mitt rum.

Idag insåg jag också hur mycket jag saknar mina gamla godingar, mina bästa vänner. Vi ses alltför sällan nu sen vi började gymnasiet. Alltså tog jag tag i saken och langade ett mass-sms till allihopa och styrde upp tacomiddag på fredag! Längtar redan. Funderar på att köra dresscode och tvinga alla att vara jättesnygga. Skulle vara trevligt, hoho.

städning till julmusik

Dagens städning av mammas lägenhet tog längre tid än vanligt, vet inte riktigt varför. Kanske beror på att jag var sjuk? Var inte mer noggrann än vad jag brukar vara, tror jag åtminstone. Mamma var iallafall nöjd. Jag har ju verkligen världens bästa städknep så att det går fortare och man behöver vara mindre noggrann, utan att det märks. Kanske delar med mig av det en vacker dag. Eller så behåller jag det som min livshemlighet och tar det med mig i graven. Vi får se. Var iallafall mysigt att springa runt med dammsugaren där till jullåtar på högsta volym. Jag ska ha all julstämning jag kan få i år!


angående aids och internationella aidsdagen

Råkade se den här reklamen på teve ikväll. Blev otroligt berörd måste jag säga. Usch, vad hemskt det är. Tänk om det faktiskt hade varit sådär, tänk om vi hade haft det så. Tänk att människor HAR det så. Det är just sånt här som får mig att vilja skänka vartenda öre av mitt studiebidrag till mer behövande i fattigare länder.


julstämning

Idag vaknade jag ännu en gång av att jag inte kunde andas. Sen försov jag mig dessutom en timme för jag och Nina skulle dra till News och ta en latte efterso att mina fikakuponger gick ut idag. Iallafall klev jag upp och upptäckte att mamma hade julpyntat hela lägenheten, och så satt jag där i nån mysig julstämning när jag fick klä våran lilla julgran och när vi sen lyssnade på julmusik när Nina kom. Sen blev det latte på News och massa snack, skönt att komma ut bland folk lite grann när man har legat hemma i några dagar.

Mår mycket bättre nu också, stannade hemma ikväll igen men det var nog vad som behövdes. Har sett The Break-Up med mamma, mysfilm med tända ljus och ljusstakar i fönstren, kan ju inte bli bättre. Nu sitter jag och kollar på American Pie 2 också, mycket film i helgen, men det är väl så det ska vara när man är sjuk.

RSS 2.0