ÄNTLIGEN SPORTLOV

Nu har vi kämpat, slitit och plågats tillräckligt länge. Äntligen får vi lovet som vi förtjänar så väl. En veckas total frihet och sen kommer helvetesveckorna 11 och 12, längtar inte. Men nu idag är jag fri, nu ska jag slänga mig ner i köket och styra upp lite middag för om 50 minuter går bussen till Sävar!

(fika idag med Bea, Julia och Olivia - väldigt trevligt, favoritbrudar! Vi styr singstar+wii snarast!)
PÅ SÖNDAG ÅKER VI NINA. Imorgon måste jag köpa hemresebiljett och packa. Ikväll hoppas jag på en trevlig kväll. Adjöken.

danselidans

Nyduschad och fräsch igen, kommer inte kunna gå och sova på ett tag för håret måste torka först. Idag kom jag försent till skolan för att jag hade blivit inlåst, blev tvungen att hoppa ut genom köksfönstret. Redovisningen gick fett dåligt. Annars trivs jag alltid så bra med AR1A, fick ihop hela klassen på sex stolar, inte helt illa!

Har kört lite "om du var tvungen att välja.." hela dagen. Vi fick till en sjukt svår. Har inte jobbat nånting på någon lektion idag, är rejält less på samhällsekonomi. Började prata danska istället, tänk er "Jag vill va' din lilla kissekatt" med en sexig dansk touch på det - det har jag gått och sagt halva dagen. Vad fel det såg ut när man skrev det, men tanken var att Hannes skulle säga det. Det gjorde han inte.

Det har stått diffust på min arm sen svenskan idag och jag älskar det. Julia är så bra! Imorgon blir det stan med henne efter skolan (ingen franska!) och sen Oskar & Jimmy på kvällen. Och då är det sportlov dessutom, ÄNTLIGEN.


fobier

Satt och letade lite efter olika fobier som inspiration till mitt littgest-arbete. Hittade världens längsta lista och efter att ha kollat på den ett litet tag måste jag säga att jag är lite fascinerad över hur mycket grejer det finns att vara rädd för egentligen. Färgen gul, vackra kvinnor, att sitta, att dansa, gå och lägga sig, saker till höger eller vänster om kroppen, tonåringar, England, knän, smak och så vidare. Finns hur mycket som helst!

Det bästa fobiordet är utan tvekan Hippopotomonstrosesquippedaliophobia - rädsla för långa ord.
Nu ska jag gå och duscha och sen kanske börja lite på någon dikt till arbetet. Sen ska jag sova, tro det eller ej!

konsert

Jag hade som planerat att sjukanmäla mig idag, kollade ut genom fönstret och såg världens snöstorm och kände ännu mer för att göra det, men av någon anledning släpade jag mig till skolan iallafall. Det har snöat helt stört mycket sen igår, igår såg jag marken men nu har vi någon decimeter, pallar inte!

Hade ingen ARL heller, men det kändes faktiskt inte så surt som det brukar göra. Historian fick vi skippa för att gå och se arena-treornas konsert med Samuel, väldigt trevligt! Jag älskar seriöst Midgårdsskolan, en gång i månaden sisådär får vi gå och se teater eller någon konsert, underbart. Och på paketet satt jag mest och snackade, också väldigt trevligt.

INGET MER ATT PLUGGA PÅ INNAN SPORTLOVET! Äntligen fri. Två dagar kvar, sen är det total frihet i en vecka.

image138

snaaart sportlov

Snaaaart är allt över och vi uppe i lite nordligare delar av Sverige får också sportlov. Är just färdig med ARLen och funderar fortfarande på om jag ska skriva lite på min skräck/rädsla-uppgift eller inte. Onsdag, torsdag, fredag kvar och sen är det ÄNTLIGEN lov. Om exakt en vecka har jag just kommit tillbaka till Uppsala från Stockholm med en massa nyshoppade kläder, känns underbart.
 (random bild)
Idag har jag läst det roligaste kedjesmset i mitt liv, skrattade och skrattade. Annars hatar jag tisdagar. Och imorse råkade jag stänga av väckarklockan i sömnen så jag försov mig. På dansen hade vi stretch iallafall, sjukt skönt! Franskan gick fort som den alltid gör nuförtiden, vad händer? Hanna, Malin och jag har varit galet duktiga iallafall.

Var en sväng med Julia och kollade in nya Rut m.fl. som just har öppnat, lite besviken måste jag säga att jag blev. Har varit på middag hos mamma ikväll, vet inte vad jag ska tycka. (har förövrigt massa asbra ny musik på iTunes, ska lägga över på iPoden sen så blir det partyyyy i Uppsala)

skrattkramper

Den här måndagen har jag skrattat lika mycket som i onsdags. Om inte mer. Satt på samhällskunskapen och skakade av återhållet skratt, både åt Cissis min när Glenn skrev nåt om efterfrågan och utbud och gjorde kurvan till 27-2800 eller så, och åt en annan väldigt rolig sak. Sammanlagt satt jag nog där och skakade i minst fem minuter. Ägnade sen rasten åt att skratta ännu mer åt den där andra roliga saken.

Mediekunskapen fick jag skratta ännu mer på, när jag satt med gobrudarna i biblioteket, alltid roligt men bonus idag;
"Det är då man inser att det finns värre saker än skäggväxt"
"... Det gör ju typ inte det."
Blev inte mycket jobb överhuvudtaget. Skrattade sen helt sjukt mycket på lunchen också och sen blev det svenska. Jobbade ingenting då heller, fördrev tiden med Bea, Cissi och Frida och att kamma mittbena. Det var sjukt vad vi skrattade. Bör tilläggas att ingen såg speciellt bra ut. Till sist blev det historia och då fick jag skaka ännu mer av skratt när jag och Julia satt och dog där längst fram med Mats bakom oss. Oklart om han märkte något, han körde iallafall på med sin redovisning om Storbrittanien. "Då piskade de henne och våldtog hennes döttrar, och då blev hon lite sur och lite ledsen.." Jag bara skakade på där, kanske brände bort lite fett med mina vibrationer idag? Vi skrattade ännu mer när Matsen skulle uttala nån gata på engelska och sen har jag skrattat på dansen ikväll också. Allmänt ont i halsen och typ träningsvärk i kinderna men ibland är livet underbart.

Har sagt det förut men jag säger det igen; jag ÄLSKAR mina gobrudar i AR1A!
image135

JAA här är jag igen

Erkänn att ni har saknat att läsa om mitt allmänt normala liv eftersom jag inte uppdaterat sen i torsdags? Vet iallafall en som har det, min kanske trognaste läsare, awww.

Helgen blev helt okej iallafall. I fredags fick jag något litet sammanbrott på skolan och ville bara gråta, gråta och gråta och var så nära på att gå hem som det bara går men kom på att jag inte ens kunde gå hem och gråta eftersom min morbror och kusin hade bosatt sig i mitt rum inför helgen. Så jag blev kvar ändå. Hade nog faktiskt inte klarat mig om inte Nina och Julia hade varit så bra. Och om inte Tove hade gett mig en Geisha, I LOVE YOU!

Fredagen blev Let's Dance och lördagen blev shopping (jag skulle ju inte shoppa innan Uppsala men ibland måste man tröstshoppa och det var superrea så det gick inte att låta bli) och sen Melodifestivalen och Bubble Trouble. Och nån gång där vid elva-tiden kanske kändes det inte alls så farligt att jag missade festen. Och jag har faktiskt en väldans gullig kusin. "Oj, den där var skitsnygg på dig!!!" haha pusssss ibland älskar jag nioåringar.

Söndagen blev en tripp ut till mammas stuga (den blir aldrig "stugan", det är pappas stuga) och sen dans, gick inte alls bra men skönt att få vara lite utan släkt ett tag. Efter att sen ha skjutsat kusin, morbror och moster till tåget ("Men varför ska vi göra det? Det är ju HELT onödigt!!! Varför kan vi inte kramas här?!") bar det av hem till pappa och nästa släkting, farmor är nämligen på besök. Lyckades vara enormt trevlig mot henne och sen fick jag äntligen gå och lägga mig.

Nu är jag lite less på släktingar faktiskt, behöver folk i min egen ålder känner jag. Längtar till helgen. Och på söndag åker vi ÄNTLIGEN.


förresten

känns pissigt att jag missar festen på lördag. känns också ganska pissigt att jag ska vara hemma hela helgen för att mina släktingar kommer. åh vad roligt jag kommer att ha, I FEEL IT. uhn tss, uhn tss, uhn tss (åh, hagavibbar!)

nä förlåt jag älskar min släkt men det här håller faktiskt inte. inte just den här helgen. smsa gärna hela helgen.
SKÄMMES LINNÉA GÅ OCH SOV NU (väckarklockan ringer om sju timmar och en minut)

referatprov och handleken

Imorse var det jobbigare än någonsin att kliva upp. Om det inte hade varit för att det var dags för referatprovet hade jag stannat hemma idag. Men nu fick jag så snällt pallra mig iväg till skolan iallafall. Egentligen borde jag sova nu för jag kommer att somna i skolan imorgon annars men jag kände bara att jag pallar inte bry mig, hade jag somnat för en timme sen hade jag varit lika trött som om jag går och lägger mig nu. Så skitsamma.

Referatprovet gick nog ganska bra tror jag. Ägnade väl lunchen åt Rainbow Island (alla andra körde QuadraPop men nej, vi är inte osociala med varandra, vi kan prata ändå) och idag var en historisk dag - klarade av bossen som jag blev så hysterisk av i tisdags! Sen la vi ner mobilerna och körde handleken fast med fyra fingrar var istället, väldans roligt, jag älskar mina ar1a:are men det har jag väl redan sagt i den här bloggen ett par gånger för mycket så alla vet väl det vid det här laget.

Hängde med på Emma, Lova och Filippas spelning efter skolan och sen blev det dans. Grym grabb som vikarierade för Dawid! Men jag borde verkligen sova nu.

FANTASTISKT BRA DAG

Det här kommer bli världens längsta inlägg, ni behöver ju inte läsa om ni inte vill men idag har varit bäst!

image133Morgonen började dock inte jättebra, cykeln började vibrera på ett mysko sätt och jag hoppade av och upptäckte att det var något fel på kedjan så fick leda cykeln till stan. Mötte upp Julia och Moa tjugo över åtta och sen skulle bussen till Paradisbadet gå halv nio men den kom inte till Vasaplan förrän fem i nio så vi kom inte iväg förrän vid nio nånting. Bussresan flöt på bra, en av lilltjejerna framför oss berättade en otroligt dålig Bellman-historia ("min flaggstång är så lång så man måste åka prutthelikopter upp, en sån som pruttar hela tiden!") och vi knaprade på Moas Cheez Dippers och drack hennes Aloe Vera-dricka med något som liknade slembitar i. Själva besöket på badet har jag inte så mycket att säga om, var trevligt och aningen pinsamt att vi gick och klagade på att vi inte fått våran mat på tjugo minuter och så visade det sig att dom hade ropat på oss massa gånger men att vi inte hade hört det. Så dom blev lite pissed på oss för att de fick göra nya hamburgare.

Hemresan var helt sjukt rolig. Rainbow Island och KUSEN som han numera kallas, 32 minuter av 57 är fan starkt jobbat! Stackars Moa. Efter hemfärden tog jag och ledde den trasiga cykeln till mammas jobb och sen gick jag till Julia. Vi traskade ner på stan en snabbis, mest för att kolla jeans och skor en sväng (skratta nu Julia). Sen gick vi hem till mig och bakade muffins. Säger bara suspekt, diffust, mastigt, kompakt, robust. Vi skrattade så mycket så att jag ramlade omkull på golvet faktiskt. Har nog aldrig hänt förut - ONT I MAGEN. Sen åt vi middag och sen traskade vi iväg ner mot stan och jag vandrade vidare mot dansen.

Det visade sig förresten att cykeln både hade något fel på kedjan och hade punka. Kul att jag har cyklat på den i flera veckor...
Efter lite psyk på dansen om vad vi varit till You need love like I do, don't you kom Elvira på det och vi kunde fortsätta utan störningar. Hade en mycket trevlig pratstund med henne här nedanför mitt hus nu efteråt också. Och nu ska jag ringa Nina.

Sjukt bra dag det här, som har känts som två dagar. Det känns ju inte som att jag var på paradisbadet idag måste jag säga. Tror dock att jag är övertrött, allt det här psykstörda skrattandet pekar på det. Så nu ska jag ringa Nina och sen ska jag sova.

"det är en boss!!!"

Måste bara få skriva av mig om den sjukt roliga händelsen på våran långlunch idag när jag helt talanglöst satt och spelade Rainbow Island på Julias mobil (Julia har förresten sjuka rekord på alla sina mobilspel, nörd!) och sen blev helt hysterisk när det kom en gigantisk spindel som tog upp hela skärmen. Blev inte bättre av att Cissi började gallskrika "Upp, upp, UPP!!!!" åt mig för att jag skulle hoppa uppåt. Var riktigt nära att kasta ifrån mig telefonen men jag satt och skrek och skrattgrät där istället och fick med mig mina vänner på skratten iallafall!

Vi lugnade oss genom att klämma ihop oss och lyssna på Jason Mraz. Tänk om jag inte hade hamnat i Ar1a.
(inte en jävel lär ju fatta det roliga i det här men vi fick oss ett riktigt gott skratt iallafall)

Friluftsdag imorgon med Julle och Moa, resten av klassen bangade juuuu, dåligt.
PS. Kom någorlunda bra i tid idag. Faktiskt.

jag saknar mina grannar

Idag när jag var hos pappa för att hämta mina skor som jag hade glömt, insåg jag att jag faktiskt saknar mina gamla Östermalmsgrannar. Träffade på en helt okänd tant och trevlig som jag har lärt mig att man ska vara mot sina grannar sa jag glatt hej till henne, hon svarade med ett dröjande hej och kollade lite misstänksamt på mig. Gissar på att hon inte hade en aning om vem jag var, och ännu mindre aning om att jag faktiskt bor i ett av husen bredvid/mittemot.

Så idag saknar jag faktiskt den skumma gubben på sexan som brukade vilja bjuda mig på snus, tanten som varje gång jag klev in i hissen med henne sa "Men vet du, att när jag flyttade in här, då var du såhääääär liten!", den snälle farbrorn i rullapparaten och till och med den läskige gubben ("Men int' bor du här i huse' inte?") på tvåan som jag har varit livrädd för i hela mitt liv. De var iallafall trevliga och visste vem jag var.



dagens allt-möjligt

Det kändes fruktansvärt tungt att kliva upp imorse. Och imorgon är det tisdag vilket betyder att jag kommer att komma försent till skolan. Det är något med tisdagar som gör det tror jag. Jag SKA försöka imorgon. Ganska trevlig dag annars idag, kändes som en sån där mysdag när allt bara känns allmänt bra helt enkelt.

Dagens dilemma
- korvstroganoff eller pyttipanna på Vildmannen?
Bra gjort säger jag bara, dom lyckas alltså klämma in två av deras faktiskt ätbara luncher på samma dag så att man måste välja. Hade ju annars varit kanon med typ stroganoff idag och pytten imorgon, men icke.
Dagens skratt
- "Kan du lägga upp lite här också, baby? ;)"
Dagens trevlighet
- Lova ringde mig precis när jag skulle hoppa in i duschen efter dansen. Pratade på i en halvtimme, väldigt trevligt, vi hörs också alltför sällan nuförtiden. SKÄRPNING GÄNGET

Nu ska jag börja hoppa i säng snart så jag tar mig upp imorgon. Godnatt!


vår?

Långpromenad med Elin i lördags behövdes, vi ses för sällan! Igår var det riktigt vårväder ute och jag gick och mötte upp Julia, Bea och Moa för en fika och lite "pluggande". Vi slog oss ner och bestämde oss direkt för att ta pluggandet på tisdagslunchen istället.

Efter dansen flyttade jag över till mamma och sen fick jag någon plötslig inspirationsattack, så en timme senare satt jag med ett par nysydda jeansshorts, gjorda av ett par riktigt fula gamla jeans. Perfekt söndagsgöra! Måste börja vara kreativ lite oftare.

Solen sken idag och snart är nog våren här. Jag längtar sjukt mycket, även fast det inte riktigt blev någon vinter alls i år. Men jag vill ha sol, vill bli brun, ha löv på träden och grönt gräs på marken! Jag är ju faktiskt ingen vintermänniska överhuvudtaget. Nej, det är jag inte.

riktigt länge sen nu

Varenda jävla sandlåda jag går förbi, Talk och daimtårta. Du är överallt och jag saknar dig som vanligt och jag fattar inte att jag faktiskt gör det fortfarande. Jag råkade klicka upp våran gamla msn-historik och fan vad ledsen jag blir. Fortfarande.
Där kärlek och hat går hand i hand,
sitter jag och bara saknar dig.
Nu är allt sagt och gjort
och jag kommer aldrig att få tillbaka dig.
Och nu skiter jag i om du skulle se det här.
För det är så här det känns.
Fortfarande.

taggar ändå

Ibland önskar jag att det var nu jag tänkte flytta till London. Kan inte låta bli att sitta och klicka runt på alla jobberbjudanden som finns och det är sjukt vad bra man tjänar på vissa. Tom har lovat att fixa lämplighetsintyg åt mig också så nåt riktigt gött jobb tänker jag skaffa mig. Ja jävlar vad bra jag ska ha det.

Känns faktiskt riktigt bra att ha ett bestämt mål i mitt liv för första gången. Vi får ju dock se hur det känns om två år, men som det ser ut nu är det här något jag verkligen vill. Fast just nu har jag mest suttit och klickat runt på TopShops hemsida och längtat iväg till Stockholm. Bara två veckor kvar nu!


lättförtjänta pengar

Vad sjukt att man kan bli så lycklig av pengar. Skulle ju som sagt vara barnvakt ikväll men så fick jag sms imorse om att båda barnen hade blivit sjuka och att det inte skulle bli något av, men jag fick gärna kika förbi snabbt ändå. Kom alltså dit halv fem och halvlekte litegrann med båda två och sen åt vi middag och sen fick jag skjuts hem av deras pappa. Och när jag ska kliva ur ger han mig två hundralappar "som kompensation". Jag dör, 200 spänn för två och en halv timme när jag i princip bara åt middag och chillade. Otroligt lättförtjänta pengar. Såklart sa jag att jag absolut inte kunde ta emot dom men när han så gott som tvingade på mig dom tackade jag ju faktiskt inte blankt nej. Skuttade helt överlycklig in till mig sen. PENGAR = SHOPPA I STOCKHOLM

Nu kanske jag kan unna mig en fika. Kanske. Undrar vad jag ska göra ikväll?

skam att vara tjejtjusare

Mats var förresten bjuden på fest med en till kille och resten av de inbjudna var bara tjejer. Efter det fick Mats det jobbigt, för då blev han kallad tjejtjusare och det var en skam. Som tur var flyttade han till Boden strax efter det. Var ganska intressant att höra hans berättelser idag faktiskt.

Just idag kände jag verkligen lite extra mycket hur fantastiskt underbart det är att dansa. Och jag älskar mitt liv.
Imorgon har jag skidor eller skridskor på gympan, får välja. Eventuellt ska jag vara "jätteförkyld". Förlåt Julia förresten, jag har inte skrivit ett endaste ord på mitt referat och nu orkar jag verkligen inte göra det. Godnatt godnatt, jag älskar nog mitt liv som sagt!

skräck och rädsla

Seminariet var faktiskt väldigt intressant idag, blev en livlig diskussion om allt mellan himmel och jord och vi spårade ur ordentligt hela tiden, började snacka om GoGos och Pogs och grejer. Nostalgisnack är något väldigt återkommande i min klass har jag märkt.

På Litterära ska vi göra en valfri skriftlig inlämning om skräck och rädsla. Jag har en pangidé som jag är ganska taggad på att utföra men för att kunna göra det måste jag hitta någon som är sjukligt rädd för nånting och som låter det styra hela den här personens vardagliga liv. Ni kan ju höra av er om ni råkar vara en sån. Hehe

 


Tänk om vi kunde få återuppleva den här kvällen.

jag älskar

Älskar just nu att vi inte har någon ARL imorgon = sovmorgon till kvart över tolv igen. Hade jag varit i grupp B på HiMekun hade jag däremot inte börjat förrän tio i två. Men det är nog smällar man får ta ibland.

Älskar däremot inte att pappa och Elisabet just nu hänger upp gardiner i mitt rum. Blir sjukt stressad av det. Är inte säker på att jag gillar dom överhuvudtaget faktiskt. Gardinerna alltså. Inte pappa och Elisabet, haha. Tror att jag ska stänga av datorn nu och måla naglarna istället. Och varva ner lite. Tagga sova ut imorgon, lalala.

Är just nu lite extra kär i Nine Days också.

sommarlängtan

Ibland vill jag bara skratta ihjäl mig åt hela mitt liv, ibland är allt så underbart roligt att man inte kan göra annat. Händer alldeles för mycket sånt där just nu, kan inte riktigt hantera hela grejen så jag skrattar bara åt allt. Jag har ju roligt iallafall!

Skitbra aktivt arbete med alla grupparbeten idag måste jag säga. Större skillnad mot högstadiet kan man nog inte märka än just på grupparbetena. Bra bra, har lite flyt med skolan för tillfället tror jag. Känns som att vi knappt har några läxor längre sen Dan la ner våra tre uppgifter i veckan. Längtar dock halvt ihjäl mig till sommarlov - Peace & Love, Trästock, Spanien, London (?), styra nåt med gänget (?), Jämtland (? jag vill iallafall!), stugan, sol, bad, glass, gräs, ALLT. Bara 119 dagar kvar.

Den här resan är nog helt oslagbar. Lätt bästa jag gjorde i somras iallafall. Gissar dock att Spanien nu i sommar kommer bli i samma klass. ÅH JAG LÄNGTAAAAR

har någon sabbat min nummerpresentatör?

Antingen har någon saboterat min nummerpresentatör eller också är batterierna slut. Det verkar ju ganska orimligt att någon skulle ha sabbat den så jag gissar på att batterierna behöver bytas. Men man vet ju aldrig.

Dagen idag har flytit på ganska fint. Hände inte så mycket mer efter redovisningen förutom att jag, som i princip var läxfri, plötsligt sitter här med fyra uppgifter den här veckan som jag inte orkar ta tag i. Så det får bli en senare fråga. Sov sjukt dåligt inatt så jag däckade i min säng när jag kom hem efter skolan vilket ledde till att jag missade dansen. Klantigt, jag vet. Tänkte vara duktig och plugga men istället har jag suttit här och gjort ingenting, vad patetiskt det är.

'Cause now I wanna' be
Where you sleep
Where you laugh
Where you breathe

centerpartiet

Idag hade vi då redovisning om riksdagspartierna på samhällskunskapen. Här är våran rap som vi körde för att lätta upp stämningen lite. Tänk om alla redovisningar var så här, vad trevligt man skulle ha i skolan.
   (Ja vi bjuder på den här och nej det här är inte originalredovisningen, det här gjorde vi mest för att ha kvar den till senare tillfälle på en trappavsats i skolan, och det är också därför det var så lite plats att snurra runt på. Det var nog snyggare egentligen. Kanske.)

Vågar ju gissa på att jag kommer att skämmas ihjäl över det här så småningom. Men nu bjuder vi på den.

jäser med hembakad semla

Jag sitter här och jäser totalt med en ny favoritlåt och jag mår så bra av det! Hoppade in i bastun (som alltid varannan söndag, har nog blivit lite besatt) och när jag kom upp hade Elisabet fixat hemmagjorda semlor. Var egentligen inte alls sugen och fruktansvärt mätt men jag tog den ändå för jag fick så dåligt samvete och jag säger bara BRA GJORT, både av mig som tog den och av Elisabet som hade bakat den. Sjukt god, lätt bättre än den jag åt på skolan i tisdags.

Ska nog börja skutta i säng nu, ska upp halv sju imorgon. Favvojulia och jag får skjuts tjugo i åtta vilket ju faktiskt känns gött på en måndag. På fredag ska jag förresten vara barnvakt och sen ska jag försöka vara modigast i världen och äntligen lyckas med något i mitt liv (sätter ju en hunka på att det inte blir så däremot men)


kent

Igår kväll var riktigt trevligt, tycker alltid att det är lika trevligt att träffa gamla goa Hagamänniskor och med gratisfika blir det en extra liten bonus. Grattis Sanna iallafall! Kvällen slutade dock tidigt, kom hem vid tolv och satte igång med städandet och sen satte jag mig faktiskt med en bok i soffan i nån timme innan jag gick och la mig.

Idag har jag städat resten av lägenheten men mådde inte alls särskilt bra så det blev ingen dans. Jobbigt, hoppas inte att jag blir sjuk nu eller nåt. Mår bättre nu iallafall så det ordnar sig nog.

Har flyttat över till pappa nu också och sitter här och lyssnar på Kent, tänkte tagga igång inför konserten den 7 mars men istället sitter jag här och nästan-gråter över Kärlekens tunga bara för att jag plötsligt kom ihåg hur ledsen jag var när jag hade min lilla period när jag lyssnade på den hela tiden. Fattar egentligen inte att jag la ner att lyssna på Kent för sisådär två år sen, dom är ju faktiskt fortfarande råsköna. Taggar 7 mars nu iallafall!
image120

bastu och rea

Igår blev ingen hemmasittarkväll, jag och Nina tog en lååång promenad (Haga-Axtorpet-Östermalm-Haga-Sandbacka) och sen blev vi så sugna så vi gick hem till Nina och hoppade in i bastun, varmt och skönt och massa prat. Jättemysigt, kändes hur bra som helst att inte göra nånting alls. Stupade i säng när jag kom hem, sov hur gott som helst och vaknade innan klockan ringde idag och kände mig alldeles utvilad! Underbart.

Idag drog jag med mig mamma till Strömpilen, tänkte kolla lite affärer och fika. Jag hann shoppa en himla massa på rean, alltid trevligt (hur gick det med att spara pengar till Uppsala/Stockholm?). Lite deppigt att den sjukt snygga jackan för 100 spänn inte fanns i min storlek bara. Något fika hann vi inte med men jag har ju kvar kladdkakan från igår så jag klarar mig fint ändå.

ballerinaskor

Satt här och kikade i LaRedoutes vår/sommarkatalog och jag är helt kär i minst fem par ballerinaskor. Jag tror jag är besatt av ballerinaskor, har redan pinsamt många men kostar de som i London i somras bara £4 (=60 kr) styck så är det ju faktiskt helt omöjligt att stå emot. Och det finns ju inget skönare på sommaren.
(egentligen är jag ingen modenörd eller misslyckad modebloggare, satt mest bara här och saknade sommaren rent allmänt och så längtar jag till London och känner mig ännu mer säker på att jag vill bo där i ett år när jag har gått ut gymnasiet)

Nina hörde av sig och gjorde inte heller nånting ikväll så vi ska ut på promenad om ett tag. Skönt, känner att jag orkar nog ingenting annat just ikväll.

POSITIV

Idag hände något väldigt konstigt. Franskan förändrade nog min syn på livet lite. Hanna, Malin och jag har nu styrt upp en franska-pakt och plötsligt känns det ganska roligt med franska (jag som har hatat det i fyra år!) och till och med lite trist att sluta med det nästa år (men nej, jag tänker inte ändra mig). Je sais, il est très triste.

Men faktiskt känns allt bara så mycket ljusare efter idag. Solen sken vilket ju kan ha bidragit till mitt positiva humör, och nu har jag en nybakad kladdkaka som står ute i köket och kallnar så att den ska gå att ätas till min nyvispade grädde i mitt nydiskade kök. Funderar på att bara stanna hemma ikväll, skulle vara ganska skönt ändå. Jag, min kladdkaka, go musik och senare en bra film - låter inte alls helt illa. Får se hur det blir men gött skulle det vara. Mamma är inte hemma heller så skulle vara helt ensam och kunna ha hur hög musik jag vill. Nej, nu ska jag hoppa ut i köket och käka lite kladdis!

image119
Såhär såg mitt hår ut för åtta dagar sen när jag var ute och åkte skidor med min kära klass (det såg ju faktiskt alldeles för långt och allmänt slitet ut..).
   Tror jag håller på att vänja mig vid att det är så kort faktiskt. Ska typ tvinga mig själv att gilla det i helgen.

mitt hår

Just nu gillar vi
   - att våran samredovisning om Centerpartiet kommer att äga
   - kiwi
   - dansen
   - att vi faktiskt inte har särskilt mycket uppgifter innan sportlovet
   - klassfika imorgon

Just nu gillar vi inte
   - mitt hår. Aldrig haft såhär kort hår, och jag trivs inte alls. Men måste kanske
     bara vänja mig. Annars har det nog vuxit ut lagom till sommaren iallafall.
   - Vildmannens köttbullar med knutar i
   - referat
   - den hemska sanningen bakom varför mina pengar försvinner varje månad

JAG VILL HA TILLBAKA MITT LÅNGA HÅR, orkar inte det här. kan ju knappt sätta upp det. (luggen och uppklippningen är däremot helt okej)

snart åker vi

Bokat och klart med Uppsalaresan, 2 mars åker vi som planerat men vi slipper bussen och tar flyget istället! Känns ju faktiskt superbra att vi flyger i en timme istället för att åka buss i nio timmar, för i princip samma pris. Gött att det inte ens är länge kvar, 26 dagar enligt den här räknaren som jag har skaffat här bredvid.

Och Spanien den 7 augusti kommer bli så bra. Tio heldagar i España med min världsbästa vän NinaG, kan inte bli bättre. Hela det här året kommer bli så bäst!


var det mycket kvinna?

Idag har jag skrattat helt sjukt mycket, jag har nog världens skönaste klasskompisar! "Var det mycket kvinna?"
"Minnen, slit och vinterkvällar"

Har jobbat på bra med mitt hi-meku arbete idag, är klar med första artikeln. Så nu måste jag egentligen bara intervjua mamma ikväll eller imorgon och sen jobba jävel på onsdagslektionen så är jag ju klar, kanske funkar ändå!

Nu ska jag göra någon middag och sen ska jag dra till dansen. Tänkte klippa lite i min lugg också innan jag far, litar nog inte riktigt på att frissan klarar det helt själv på onsdag.

VECKANS VILL INTE
- gå på franskan imorgon

VECKANS VILL
- klippa mig
- shoppa (kan tyvärr inte, kasst med pengar)
- heheheheheh (!)
- fika

50-årskris?

Har alldeles nyss upptäckt att det bara är 12130 dagar kvar tills jag fyller 50. Hur ska man hantera det? Det lät typ lite. Fast om man omvandlar det till år låter det mycket längre, då är det ju faktiskt 33 år kvar ändå.

(ja, jag inser att jag har alldeles för lite att göra just nu om jag sitter och kollar upp sånt här. Ska nog gå och packa min väska nu istället. Dans om en timme och fem minuter)


tacos och dans

Mina favorittjejer funkar alltid så bra, jättemysig kväll igår! Jag älskar er.

Jag har gjort mycket korkat i mitt liv men nu har jag nog nästan överträffat mig själv. Måste lösa allt ikväll eller i veckan eller så. Sitter här och deppar över ett kvitto också som råkade ligga här på mitt skrivbord. Fan. Blir bra med dans sen idag, balett och lyrisk.

Känns tungt att jag inte har börjat med media/historian, har bara gjort en av mina intervjuer. Och allt ska vara klart på torsdag. Usch

i've been there before

Jaha, igår var ändå en trevlig kväll. Hade jättetrevligt hemma hos Moa när vi firade hennes födelsedag med sjukt gott fika och grejer, riktigt härligt! Tog sen bussen ner till stan och mötte upp Nina och alla andra och sen blev det fest på Röbäck.

Idag vaknade jag kvart över nio och var sjukt pigg. Lyckades somna om vid tiotiden och klev sen upp vid elva. Har varit på stan med Nina, känner mig ganska dåsig nu. Och jag har sån sjuk träningsvärk i rumpan sen i torsdags.

Ikväll ska jag träffa mina tjejer och käka tacos, känns jättebra. Jag saknar dom/er/oss. Hoppas på en riktig myskväll! Ska prata ut om en massa och så ska vi får höra allt om Lovas tripp till Bali, det här blir nog en go kväll.

just nu

Just nu
1) är jag helt sjukt hungrig
2) fryser jag
3) är jag så jävla förbannad på mig själv
4) vill jag bara lägga mig under täcket och aldrig mer kliva upp
5) skulle en stor tallrik med oxfilé, bearnaisesås och pommes frites, och så den där goda salladen sitta otroligt bra

Nej, godnatt. Undrar om jag ska gå ner och käka lite pannkakor.
(KOM IHÅG: ringa Julia imorgon, ringa Filippa och höra vilken tid det är middag, träffa Nina kl 13.00 vid Åhléns)

...och idag hatar jag den

Var ordentligt tungt att kliva upp ur sängen imorse. Tog mig iallafall till Julia även om jag var några minuter sen och vi traskade på i snöregnet och stormen till skolan. När jag kommer fram, blöt och jävlig, får jag se på infoteven att vi inte har något paket idag, vilket innebär att jag egentligen hade haft sovmorgon till tjugo i ett. Blir ganska upprörd, men går upp till klassrummet och fikar ändå, och får veta att vi kan flytta fram mattelektionen så att jag alltså slutar elva istället. Det kändes ju då helt okej så jag och Hanna gick till Christina för att be att få slippa franskan som börjar tio i två. Då blev hon jättejättesur, så jag tror inte att jag är hennes lilla älskling längre. Skippade franskan trots allt och for på modevisningen på Draggen istället och sen gick jag och fikade med Nina & Oskar.

Hela Umeå är slaskigt och äckligt. Höll på att bli nersprutad av en buss också, den körde förbi mig några meter bort och det flög slask över den enorma snövallen som skiljer trottoaren från gatan, helt sjukt vad det flög. Jag lyckades dock slippa undan slasket.

Ikväll blir det dagens tredje fika hemma hos Moa för att fira hennes födelsedag. Efter det ska jag träffa Nina. Blir nog en go kväll, hoppas på det iallafall!

RSS 2.0