the holiday & smala sussie

Faktiskt ganska skönt att bara vara hema med mamma ikväll, det var länge sen. Riktigt länge sen. Vi åt iallafall supergod middag, spaghetti och köttfärssås och sen såg vi The Holiday, med Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet och Jack Black. Kan ju faktiskt inte bli fel med såna skådespelare i huvudrollerna. Så där satt jag och mamma och lipade tillsammans i soffan åt en galet mysig fredagsfilm. Perfekt helt enkelt. Sen stängde vi av och hamnade på ettan där Smala Sussie precis hade börjat. Ingen av oss hade väl tänkt att vi skulle se den, men man fastnar ju som i den. Måste ju sägas att det är en av Sveriges bättre filmer! Den har vi ju dock hemma och vi såg den ganska nyss men det var mysigt ändå. Absolut en trevlig kväll och nu ska jag faktiskt börja dra mig till sängen så att jag blir friskare till imorgon. Taggar redan att duscha, känns ju alltid så mycket bättre efter det! Man känner sig både fräschare och friskare och det behöver jag verkligen just nu.

  
   The Holiday                      Smala Sussie

Fan vad snygg Jude Law är.

nyårsklänningar

Nä. Det blev inget av med kladdkaka och O.C. Började må sjukt illa när jag ens tänkte på kladdkaka så jag skippade den och satt och kollade in varenda shoppingsida jag kunde komma på fanns istället. Fantastiskt bra sysselsättning när man är sjuk. Och nu har jag hittat DEN. Klänningen som ska bli min innan jul så att jag kan köra på den både på julafton och nyår. Eller, ärligt talat har jag hittat två stycken DEN. Den första DEN som jag hittade fanns på Ellos, sjukt snygg, fastnade för den så fort jag såg den. Såg den framför mig med leggings och de där otroligt snygga svarta pumpsen från Wedins som jag har spanat på ett tag nu. Sen hittade jag den andra DEN, på Haléns, ännu snyggare men sjukt mycket mindre praktisk eftersom att den är för mycket festklänning för att man ska kunna ha den på fritiden också. Jobbigt värre.

Ännu jobbigare är det att jag med största sannolikhet inte kommer att köpa någon av dem. För hur hade jag tänkt att ha råd med en ny klänning och nya pumps innan julafton, när jag kommer behöva lägga ut ett par hundra på julklappar också? Ack, ack, nej det är nog bäst att jag glömmer de här underbara klänningarna innan jag på allvar kärar ner mig i dem.


Haléns klänning

o.c och ipod nano

Nu fick jag världens snilleblixt här på vad jag skulle ta och hitta på. Vart otroligt sugen på att sätta mig och käka lite kladdkaka och kolla på något av de första O.C-avsnitten, det var sjukt länge sen, hade i princip glömt bort att det fanns. Att kura ner mig i soffan med mitt täcke, kladdkaka, kanske lite varm choklad och Ryan, Marissa, Seth, Summer och dom andra kändes plötsligt som världens bästa idé. Det ska jag göra.

Önskar mig förresten en sån här ny iPod Nano 8gb i julklapp men kan inte bestämma vilken färg jag helst vill ha, vad säger ni? Den gröna är ju faktiskt sjukt go. Får se vad det blir.
image49

klassen adventsfikar och här sitter jag..

Måste säga att det kändes ännu värre att vara hemma idag när Julia skickade en bild på dagens fika, åh vad jag önskar att jag hade varit i skolan idag. Kan inte ens vara glad åt att jag slipper lektion med Danny idag heller, eftersom att han inte var där idag utan vi skulle jobba själva. Och matten lär jag just ha missat en stor genomgång på. Det enda jag faktiskt kan vara glad åt att jag missar är franskan som är just nu faktiskt. Muhaha hoppas att Hanna och Malin har det riktigt bra!

Ikväll blir det filmkväll med mamma bara, ska krya på mig rejält så att jag kan gå och ta en latte med Nina imorgon. Och vara med Molly på kvällen. Vad jobbigt allt känns. Vad är liksom vitsen med att vara sjuk en helg? Värdelös tajming av mig. Tror att jag ska ta och måla naglarna i nån latjo färg nu. Jag har så himla roligt...


snorar med harry potter och dödsrelikerna

image47Jaha. Jag har lyckats ta mig upp ur sängen för i princip första gången på 36 timmar, har inte gått upp för annat än att äta osv men nu är jag lite hurtigare så jag tog mig upp hit en sväng. Jag är snorig, har haft sjukaste huvudvärken, ont i örat och halsen ska vi inte ens prata om. Har haft några snabba slängar av feber också, och illamående lite då och då. Ibland är det ju för underbart att leva.. Igår vaknade jag iallafall och mådde hur dåligt som helst, ringde och sjukanmälde mig och sen sov jag till halv ett. Då gick jag upp och åt mat, och sen la jag mig i min säng och läste Harry Potter och Dödsrelikerna från klockan ett till klockan halv tio igår kväll, endast med en liten paus för middag vid sextiden. Så nu har jag läst ut den. Känns ju faktiskt aningen sorgligt att det är slut nu måste jag säga, och filmen lär ju aldrig bli på långa vägar så bra som boken, men det var fint så länge det varade får man väl säga!

Tror inte jag ska göra om det där nån gång igen däremot, att ligga och läsa åtta timmar i sträck torkar ut ögonen ordentligt ska jag tala om för er. Särskilt om man har dragit på sig en förylning samtidigt.

allmänt less och allmänt gnäll

Jaha, idag har jag då gått runt på skolan helt lost, virrade runt i princip hela litteraturlektionen vilket betyder jobba hemma istället, jippie - jag är så smart som gör så här. Iallafall tror jag att jag håller på att bli sjuk som sagt och tror jag skippar housen ikväll. Sitter här och tröstkäkar upp det sista av min kladdkaka nu och har mössa på huvudet, mest för att jag inte orkar ta av mig den helt enkelt. Och nu hade jag egentligen tänkt plugga men hur bra går det? Bara undrar..

Idag såg jag en hund som såg ut som ett får också förresten.

lussebullar och storhurven

Här sitter jag och känner mig plötsligt otroligt nöjd med livet. Hittade några lussebullar i köket, vet inte alls om jag fick ta någon men mamma gick inte att få tag på och då bestämde jag mig bara för att jag givetvis förtjänade en lussebulle. Så nu sittter jag här och mumsar på en god, varm lussebulle!

Jag misstänker att snart, snaaart kommer Den Stora Sjukdomen att drabba mig. Har alla möjliga symptom; ont i örat, lite hosta, aningen täppt i näsan. Hurves nalta kan jag också säga på min bredaste norrländska (jag pratar faktiskt inte ens norrländska egentligen, tror jag). Eller så kan jag säga att jag har storhurven. Det betyder alltså att jag fryser som fan. Ville bara vända och gå hem igen när jag var på väg till skolan imorse, önskade att jag hade haft min största, goaste halsduk och ett par varmare vantar, och mössan, gärna en varmare jacka också och mest av allt önskade jag att jag hade dragit på mig leggings under jeansen. Så nu sitter jag här, inkurad i en himla massa mysiga kläder och ska snart ut i det förskräckligt kalla vädret igen (det är faktiskt nollgradigt, så egentligen borde det inte vara så kallt vilket ger mig ännu mer misstankar om Den Stora Sjukdomen) och pallra mig till dansen. Livet är hårt. Men som sagt, jag trivs trots allt ändå!

saw 4

Igår såg jag och Nina Saw 4 på bio. Den var bra, slafsigare än de tidigare däremot. Slutet var helt otroligt oklart måste jag säga. Men den var bra annars som sagt! Läste att det redan skrivits kontrakt för en femma och en sexa, det känns faktiskt lite överdrivet. Blir less på alla såna här som inte förstår att det är dags att lägga ner, man kommer ju som till en gräns när det inte funkar sådär råbra som den första filmen gjorde längre. Finns alltför många exempel på såna här filmer och serier som borde lagts ner för länge sen, eller långt tidigare än dom lades ner. Till exempel Expedition: Robinson höll ju absolut inte i slutet, särskilt inte när programmet köptes av trean. Och så mitt personliga favoritexempel på långkörare som borde läggas ner; Så ska det låta. Borde lagts ner när Peter Harrysson, Robert Wells och Anders (vad han nu heter i efternamn) inte längre var kvar.

Men hur det nu är så kan jag lova er att jag kommer att sitta där i biosalongen och med spänd förväntan se Saw 5 sätta igång, för sån är jag att jag inte ger upp något jag gillar på direkten. Blir femman en flopp tror jag däremot att jag skippar sexan. Nån gång måste det ju ta slut.

vår orättvisa värld

Råkade kasta ett öga på tvättrådslappen i mina vantar och det första jag såg var "Made in Indonesia". Den där dumma lappen gav mig världens ångest, fick genast en bild av små indonesiska små barn som under fruktansvärda förhållanden sitter och stickar på mina vantar medan nån jätte till fabriksvakt står och piskar dem om de trappar ner på tempot. Och de där vantarna har jag betalat 19:50:- för. Ett fynd för mig, men den stackars lilla ungen som tjänade 30 öre på mitt par vantar ska alltså leva på det en hel dag och sen gå tillbaka till den enorma fabriken och sticka hundra par vantar till på en vecka för att överhuvudtaget överleva.

Nu kanske det där var en lite extrem bild men samtidigt blir man så medveten om hur orättvist livet är när man börjar tänka på det där sättet. När jag blir äldre och har skaffat mig ett jobb som jag kan försörja mig på ska jag absolut skaffa mig ett litet fadderbarn någonstans i världen att skicka några hundralappar i månaden till.

grattis molly, jimmy och louise! + harryp


289640-38Tänkte egentligen gå och
lägga mig nu men jag var bara tvungen att få skriva en liten grattishälsning till min goa vän Molly, som fyller 16 år idag (snart fyller jag 17, plutt).

Och såklart ett enorm grattis till Jimmy och Louise också, lycka till med allt!

Men nu har jag fått Harry Potter och Dödsrelikerna så nu ska jag gå och lägga mig och läsa i all oändlighet. Godnatt!

(har förresten en sjukt stor lust att skippa gympan imorgon, men vi ser väl hur jag gör med det)


kaviar på tandborsten

Förstår inte hur jag kunde glömma att skriva det här förresten, men imorse kunde jag inte låta bli att asgarva åt min kära mamma när jag hör ett skrik från köket "NEEJ det här är det värsta nånsin!". Givetvis trodde jag att det hade hänt nånting allvarligt, men ack nej - hon har bara tagit kaviar på tandborsten istället för tandkräm. Där stod hon i köket med kaviartuben i vänster hand och tandborsten i höger hand och jag kunde bara inte låta bli att skratta tills jag fick ont överallt. Hon är go ibland, min lilla mamma.

Fick förresten en tröja igår också, alltid gött med ett par skor och en tröja gratis. Finfint vill jag lova!

pokémonbattle

En Pokémonbattle med Hannes på lunchen idag var ju en annorlunda upplevelse måste jag säga. Men intressant och det gav många skratt måste jag säga. Lyckades nog få halva klassen att fastna på Pokémon-låten efter det också, väldigt jobbigt. Har annars börjat skriva på bredbandsnovellen med Andrea idag, och fått hem skolkatalogen vilket ju alltid är gött. Nu har jag något att göra i ett par veckor framöver! Blev galet less på historian idag, höll på att somna och alla bara drog ut på allting och jag blev så less. Ih.

Och jag är patetisk har jag insett, men det är så det ska vara, så länge jag blir glad av det själv. Woho livet är party!


gratis skor

Kom hem från Nina vid kvart över tre, hittade ett par skor i trappen som visst var till mig. Väldigt trevligt att kamma ett par skor gratis sådär, söta var dom också, typ svartvita ballerina med en liten klack på. Otippat men trevligt. Inte så användbara den här årstiden kanske, men som jag alltid brukar säga, gratis är gott! (jag har börjat säga det för ofta, jag vet)

Jag vill ha en ny iPod, helst med 8gb minne. Får ju inte plats med ett skit på min lilla 2gigare. (fast jag älskar den ändå)

lars winnerbäck på idun

Igår var bästa kvällen på hur länge som helst. Lars är vår man här i Umeå, måste säga att det var den bästa konsert jag varit på tror jag. Längst fram i mitten stod jag och sjöng och skrek och jag vet inte vad, ögonkontakt en hel vers på Elegi och jag äger nu också Lars plektrum! GULD

Allt var hur bra som helst, hade otroligt höga förväntningar på kvällen och måste säga att dom uppfylldes, mer än jag hade väntat mig till och med. Underbart! Helt underbart. Fick sen ett sms som gjorde mig så rörd att jag fick tårar i ögonen också, livet är underbart.

image45

winnerbäck

LARS LARS LARS LARS!
Äntligen, fem timmar kvar till Larsa på Idun. Har taggat i ett halvår, nu är det äntligen dags! Eurasia om en timme, haha galet att äta middag klockan halv fyra men det är så det ska vara. Woho, önska mig en sjukt bra kväll för det tänker jag ha!

image44

fikamissbrukare

Jag tror att jag till slut har insett att Viktor har rätt. Jag missbrukar fika. Insåg det när jag skulle lova mig själv en sak och avslutade tanken med "...nu måste jag hålla det, annars får jag inte fika på fyra veckor."
Det var liksom det värsta hotet mot mig själv som jag kunde tänka mig och det är ju faktiskt ganska skrämmande. Men det är ju så gott!

    
schmäck             news             waynes          hemma            news
haha, jag bjuder på dom tre äckliga första bilderna. första bilden är ju roligaste, helt besatt (det är alltså så att jag har en sked i handen men jag rörde väl handen för snabbt för att den ska synas..)

oerhört skönt

Ikväll stannade jag hemma faktiskt, och det var bara jätteskönt. Var på stan en sväng efter skolan, hittade värsta fyndet, en tunikaliknande sak på H&M för 98:-, kände att jag förtjänade lite shopping nu, det var länge sen. Idag var det verkligen råkallt ute också, måste börja använda min mössa oftare.

Ah vilket otroligt meningslöst inlägg det här var men jag kände för att skriva så då gjorde jag det, hoho.
Imorgon ska jag sooooova, sen ska jag och Nina äta middag på Eurasia (typ klockan fyra, haha) och sen blir det Lars Winnerbäck!


hopp för mänskligheten

Kanske finns det trots allt hopp för mänskligheten i framtiden. På biblioteket står en liten flicka som storgråter och skriker till sin mamma; "JAG VILL OCKSÅ LÄSA BÖCKER!!"
Det var ett fint ögonblick i mitt liv måste jag säga. Djupt.

jag är ÄNTLIGEN tillbaka

Internet på rummet och för övrigt kanske världens bästa dag idag, inte ens novellanalysprov i tre och en halv timme kunde paja mitt humör idag! Dansen var guld, NinniG är guld, AR1A är GULD, alla mina vänner är guld, mina örhängen är guld (heheh jag är så himla rolig) och livet är guuuuld!

Grattis alla kameler och sjölejon, nu får ni leva med mig varenda dag igen, visst har ni längtat, taggat, varit helt hysteriska när min blogg inte varit uppe? Ja, trodde väl det. Men nu är jag här igen, grattis!

vecka tre utan internet

Jaha, så var jag inne på min tredje vecka utan internet. Nu har vi iallafall internet på en dator här hemma, tyvärr är den seg och det funkar inte på mitt rum och allt är lite kaos.

På lovet gjorde jag massa saker iallafall. Läser nu VK flitigt varje morgon (duktig va?) och på lördag är det Lars! Våran älskade bästa Carina drar iväg till Kroatien i ett par år men vi kommer i sommar, så lätt blir man inte av med oss! För övrigt är AR1A kanon och jag och Nina ska till Spanien till sommaren, så egentligen leker livet.
(minus för Carina till Kroatien, historiaprovet på onsdag och alla litteraturläxor)

Ska iallafall börja skriva här igen nu när jag åtminstone har internet litegrann, ÄNTLIGEN, eller hur? Erkänn att ni har gråtit er till sömns varje kväll för att ni inte får läsa min blogg - ERKÄNN!

höstlovet

Nu sitter jag här i en datasal på skolan med Moa och Julia, snart har vi mediekunskap i en timme och femtio minuter, woho!

Lovet blev skumt. Jag har gjort något konstigt som jag inte borde ha gjort och jag har sagt något som jag inte borde ha sagt men allt är bra. Hehe. Känner ingen större saknad av internet faktiskt, överlever nog trots allt!

RSS 2.0