hur ser man grillig ut?

Som sagt, dansfilmer har något speciellt! Sov hos Nina inatt och vi tog en myskväll, bakade sockerkaka, drack te och såg Save the Last Dance. Åh vad jag saknar min dans, jag vill dansa! Taggar att jag får en enorm spegel i mitt rum när vi flyttar.

http://www.vfestival.com/index.html?pid=2124
Dit vill man! GOO GOO DOLLS (!!!!!), james morrison, snow patrol, kanye west, paolo nutini, the killers, lily allen, mika, the kooks, amy winehouse, the fray, DAMIEN RICE (!!!) osv osv osv osv! då skulle man allt må måste jag säga!

Vet inte vad det är med mig men allt som är i guld eller glitter får mig plötsligt att slänga nåt extra ögonkast på vad det nu är. Alla kläder, alla skor, alla smycken... Allt. Får skärpa mig lite. Känns så sjukt mycket inte som jag.


image4
Favvisar

jag kan ge dig allt

UFF, Umeå Fotbollsfestival. Jag vet inte om jag gillar alla dom här nya människorna som springer runt. Jag och Filippa var på stan igår kväll, verkligen ALLA ska vara så otroligt tuffa när dom är i någon ny stad så alla säger nånting till en, typ "ge hit pengarna!!!", hahaha. Vi såg iallafall en helt sjukt snygg kille och jag är nog den pinsammaste människan jag känner till, men det gör som ingenting.

Resan till Piteå blev helt okej, pappa och elisabet stack och lämnade mig, jag var trött som fan för jag hade sett Fame till klockan ett, steg upp åtta, inte lite slitet. Farmor, Karen och jag hade däremot trevligt trots allt, åt "plättar" och tårta och jag vet inte vad, som Karen sa "man äter, dricker, går på toa", det är en otroligt bra beskrivning på vad man gör hos min farmor helt enkelt. Vi gick och la oss sjukt tidigt, somnade nog före tio och det är ju till och med tidigare än jag går och lägger mig på skoldagar, men jag var hur trött som helst så jag sov som en stock. Vaknade nästan tolv timmar senare, kvart över nio och gick och åt bland annat hemmaplockade jordgubbar till frukost, inte illa!

På tal om Fame. Vad är det som gör att alla dansfilmer är så otroligt bra? Jag älskar dansfilmer! Alla dansfilmer. Kan ju förstås ha nånting att göra med att jag dansar själv. Nånting är det iallafall.


ja' tyck' om ä'

Idag har jag varit på biblioteket två gånger. Sen i förrgår har jag på nåt sätt börjat känna mig som en helt ny människa, steg upp åtta, det var inga problem faktiskt. Hade en riktigt trevlig dag på ikea, massa nya grejer till mitt snart nya rum. Sen middag ute med familjen i den stekande solen, gott och mysigt! Igår steg jag upp tjugo över åtta, åt frukost på hotellet och sprang sen runt som en tok, brände hela Sundsvall på 80 minuter. Lyckades ändå shoppa två par trosor, en behå, en sjal och ett par sov-hotpants. Allt på rea förutom sjalen, men den lyckades jag ändå få trettio kronor billigare så jag är mer än nöjd! Sen blev det ikea igen, lite mera shopping och sen åkte vi hem igen. Måste säga att jag inte deppar så mycket för att jag missade dom här två soliga dagarna, hade det riktigt bra ändå!

Igår kväll städade jag i fem timmar. I sträck. Utan paus. Jag har nog aldrig städat så länge i hela mitt liv. Undrar om jag har fått en knäpp? Idag städade jag i två och en halv timme. Har iallafall en rensad garderob, en rensad bokhylla, ett rensat skrivbord, ett rensat fönster och ett rensat, skinande rent badrum nu. Faktiskt riktigt stolt över mig själv. Det känns bra! Och all den här skiten med flytten börjar kännas riktigt bra, ärligt talat är jag nog lite taggad på att flytta före den 1 december som tydligen är det tidigaste datumet vi kan räkna med att flytta. Fortfarande grymt ledsen men det känns riktigt kul att få ett nytt rum och så faktiskt. Och vafan, det är inte som att jag ska flytta till typ Umedalen eller något sånt, jag ska ju faktiskt fortfarande på på samma gamla område, älskade, bästa öst på stan, så vad gnäller jag på egentligen? Förutom att jag älskar min lägenhet. Men nu har jag tagit en miljon bilder i vartenda hörn av lägenheten (innan städningen så allt såg ut som vanligt) så jag kanske klarar mig ändå utan några större problem!

Imorgon bär det av till Piteå, enligt pappa har min farmor tänkt att kidnappa mig så jag är faktiskt lite rädd för den här resan. Men det blir trevligt att träffa Karen, tror jag ska försöka snacka mest engelska med henne så jag övar upp mig lite inför den kommande London-resan.

Näe. Undrar om jag skulle ta och lägga mig och läsa lite i nån av dom fem böckerna som jag lånade idag. Eller om jag skulle städa lite mer. Finns säkert nånting jag kan ta tag i här i mitt rum. Om inte får jag väl attackera vardagsrummet eller så. Vad säger ni, jag kanske skulle satsa på en städtantskarriär "när jag blir stor"?

image3
Jag kommer att sakna mitt favoritfönster

she lives with an orange tree

Imorgon blir det upp klockan åtta! Eftersom jag alltid varit så otroligt morgonpigg av mig kommer jag förmodligen kasta mig upp ur sängen med ett stort leende på läpparna och en timme senare vara färdig och fastspänd i bilen, redo för färden mot Sundsvall. Inte minsta problem där inte. Inte alls. Åtta...

Idag har jag träffat en massa före detta klasskompisar och några före detta parallellklasskompisar, glad överallt efter det! Såklart allmänt glad också efter en dag på stan med Vikkan, alltid trevligt, vi ses för sällan! Min lördagskväll blev en glass med Filippa och Lova, och innan det fett party med mig själv här hemma. Snart borde väl jag gå och lägga mig med tanke på att jag som sagt ska upp omänskligt tidigt imorgon. Har iallafall laddat iPoden hela kvällen så den borde vara fulladdad nu och smockad med ny, bra musik. Woho


litter little brother spills

Livet är som meteorologi (som förövrigt är jättejättesvårt att stava till) kom jag och pappa på idag. Vi kom också på att han ser ut som en riktig biff, en sån där tight en som har tillbringat de senaste fjorton åren på ett gym, i sin nya Lyle&Scott-piké, haha.

Den här kvällen har jag tragiskt nog ägnat åt att lyssna sönder 9, och att spela bowling. Internet-bowling. Hur patetisk får man känna sig då? Kan ju försöka skylla på att jag hade ont i huvudet förut och inte drog ut och levde ett spännande tonårsliv på grund av det (vilket faktiskt är sant däremot).

Jag har förresten världens gulligaste kompisar för jag fick nyss världens gulligaste sms från Lova! Upptäckte också att det är sjukt mörkt ute, känns som att hösten är här när som helst. Hemskt. Fast jag gillar ju hösten. Ärligt talat taggar jag nog höst litegrann, men det är hemligt för det är ju nästan olagligt här i Sverige att göra det. Fast just nu skulle sommarsol och värme sitta allra, allra bäst, helt klart!

god just dropped by to forgive our sins

Grillmiddag igår med mina favorittjejer och Leon, jättetrevlig kväll och jag var så glad att se alla igen! Maten var sjukt god och jag åt en himla massa och blev inte bara lite mätt och belåten. Vädret var på vår sida också, trots regn och kasst väder hela dagen fick vi sol och värme på kvällen iallafall. Tack alla för kvällen!

Idag hade jag mitt jobbiga snack med pappa som jag hade planerat in. Det gick rätt bra ändå, vi ska fortfarande flytta och jag är fortfarande ledsen för det, men jag tror jag förstår honom och han förstår mig lite bättre nu iallafall.

Idag lyckades jag till och med kliva upp halv tolv när jag hade planerat att kliva upp, kanske bra med tanke på att jag måste upp med tuppen på söndag för att åka till Sundsvall, woho!

Elin, Emma och jag har i princip spikat datum för Jämtland nu också, 12 augusti blir det som det ser ut nu. Har kommit på att jag har ändå rätt mycket att se fram emot, även om det är mindre än halva lovet kvar nu. Augusti blir en superbra månad känner jag, kajfesten, London, Jämtland! Sen blir det gymnasiet efter det. Har förresten skickat in det där  brevet nu, i måndags till och med. Ingen ångest eller stress här inte. Bara ett grymt sug efter Kina-mat.

image4


you get so silly when you're lonely

Min käre far hade utlovat strålande sol och 25 grader både måndag och tisdag. Ska nog aldrig mer lita på hans osvikliga känsla för väder. Det var molningt och kallt när vi kom ut men plötsligt dök den där strålande solen upp och precis när jag hade fått på mig bikinin och skulle gå ut och steka var det som att någon hade hällt ut en hink med vatten över våran lilla stuga. Det vräkte verkligen ner. På tio minuter hade det kommit 6 mm regn. Och det slutade inte. Så jag låg inne och läste Fjärde Sommaren tills den var utläst.

Bestämde mig för att jag inte kunde ligga inne hela dagen och trotsade regnet och gick ut på en långpromenad ändå. Jag både såg ut och kände mig som en dränkt bäver efter ett tag (minus ett par enorma framtänder då). Hela världen verkade ha valt vägen förbi Lantvallen just i måndags med tanke på hur otroligt många bilar jag blev omkörd av. Jag hade bestämt mig för att gå tills Lantvallen tog slut och efter en lång, blöt vandrig tyckte jag mig skymta skylten i fjärran. Glad traskade jag på tills jag upptäckte att jag hade fått ett stort skavsår på min vänstra fot. Haltade hela vägen hem.

Tre dagar ute i skogen är ungefär så mycket som jag klarar av. Eller okej, det är faktiskt inte sant. Hade jag haft en sådär fem, sex böcker till, inte glömt iPodladdaren hemma, en fungerande teve alternativt några filmer och lite bättre täckning till mobilen hade jag utan tvekan klarat mig en vecka till även om det hade regnat hela tiden. Hade det varit bra väder hade jag klarat mig ännu längre. Inga problem! Men nu var det dåligt väder, teven var paj, mottagningen sämre än vanligt, iPodladdaren hemma och min enda bok utläst. Och då är det faktiskt inte så himla kul att vara där ute.

Igår hittade jag ett gammalt fotoalbum, "1994 - Lantvallen: Sommarfest + På smultronön med Lindströms". Satt där uppe i min säng full av nostalgi och skrattade åt alla bilderna, saknade den gamla goda tiden och våra gamla grannar, Maggan och Lars. Åh.
Inatt kunde jag inte somna av någon anledning. Gick och la mig klockan tolv men kunde inte somna, när klockan var tjugo i tre kände jag mig fortfarande alldeles klarvaken så jag gick ner och la mig i soffan istället. Och till slut lyckades jag väl somna ändå. Blev väckt vid nio men släpade mig uppför trappan och la mig och sov i tre timmar till.

Förresten har jag åtta myggbett på min högra fot, känns fantastiskt bra. Inte.

image4


you can't paint an elephant quite as good as she

Ganska sliten dag idag måste jag säga. Jag och molly var ute till halv fyra och kom väl inte i säng förrän vid halv fem, vaknade halv tre idag. Pappa tycker att jag ska ställa om mitt dygn och jag börjar faktiskt hålla med honom, nu har det gått för långt! Här ska inte sovas bort något lov inte, så jag börjar redan imorgon med att stiga upp ohemult (som pappa kanske skulle ha sagt) tidigt, redan klockan tio. Får se om jag tar mig upp något sånär levande iallafall.

För imorgon blir det stugan i några dagar, tar bara med mig det som är allra nödvändigast för min överlevnad; Damien Rice i lurarna, bikini så jag kan steka i solen, shorts och springskor så jag kan träna, kameran så jag har något att göra, Fjärde Sommaren så jag har något annat att göra, mobilen så jag kan ha kontakt med civilisationen trots allt och så en påse godis så att jag kan fetta till mig lite mer.

Har lite halv panikångest för att jag inte har skickat in mitt jag-tackar-ja-till-gymnasiet-brev än, om en vecka MÅSTE det vara inne annars blir det visst inget av gymnasiet och det vore ju riktigt förargligt. Tänk vad surt egentligen. Nej det där får jag ta tag i!

Ikväll var jag med Leon, shit vad jag har saknat honom insåg jag och vi hade en sjukt lång pratstund och gjorde mikrokladdkaka, fattar inte att vi inte har setts på hela sommarlovet, det är ju sjukt!

På onsdag blir det grillkväll med tjejerna + leon, tagga!

i love you and all we've been through

Är det dags då? Ska jag kanske äntligen bli en sån där flitig människa som sitter och skriver om sitt liv dag ut och dag in? Startade en blogg redan på nyårsdagen men inte blev det något av den inte. Fast den var på nån jobbig server med ett sliskigt, rosablommigt tema så hela sidan gav intrycket att jag ville vara en blomälskande barbiedocka. Kan ha varit därför som jag inte tog tag i det på riktigt. Men nu ska jag dra igång här, ska väl försöka vara någorlunda aktiv och hoppas på att det kanske kan bli lite, lite kul att läsa åtminstone.

Snart kommer molly och filippa så ska vi dra iväg till täfteåfestivalen, jag är taggad trots allt nu när jag har hört att det kommer lite folk ändå!

RSS 2.0